Sport

FOTBAL – EURO 2012 – Iniesta, desemnat cel mai bun jucator al turneului

Mijlocasul spaniol Andres Iniesta a fost desemnat de o comisie tehnica a UEFA drept cel mai bun fotbalist al EURO 2012, competitie castigata de Spania, invingatoare cu 4-0 duminica in finala impotriva Italiei. Iniesta ii urmeaza coechipierului sau Xavi Hernandez, desemnat in urma cu 4 ani cel mai bun jucator al EURO 2008, competitie castigata de asemenea de echipa iberica. Spania este singura echipa care triumfa in doua Campionate Europene consecutive. Iniesta a fost de asemenea ales cel mai bun jucator al finalei EURO 2012. Dupa finala EURO 2012, Iniesta a declarat intr-o conferinta de presa ca nu joaca “pentru a castiga Baloane de Aur”, ci pentru “a fi fericit”, relateaza EFE, citata de Agerpres.

Intrebat daca nu este trist ca nu a marcat in ultimul act, Iniesta a raspuns ca este “foarte bucuros” pentru felul “cum au decurs lucrurile” si a adaugat ca pentru el sa dea gol “nu este lucrul cel mai important in fotbal”. Iniesta e autorul unicului gol al finalei Cupei Mondiale 2010, Spania – Olanda 1-0, dupa prelungiri.

“Sunt bucuros ca am devenit campioni. Nu conteaza cine da gol, nu joc ca sa castig Baloane de Aur, o fac ca sa fiu fericit. Daca lumea apreciaza ceea ce fac, atunci sunt incantat”, a spus mijlocasul, care a adaugat ca “astazi echipa a facut un meci mare”.

In opinia lui Iniesta, castigarea de catre Spania a trei turnee finale consecutive (EURO 2008, CM 2010, EURO 2012) este “ceva unic, magic, irepetabil”.

Foto (c) uefa.com.
Sursa: Agerpres