Sport

FOTBAL – EURO 2012 – Gheorghe Hagi: ”Favorita mea este Spania”

Fostul fotbalist Gheorghe Hagi a declarat joi ca Spania este favorita sa la EURO 2012, competitie in care crede ca finala se va disputa intre echipele Germaniei si Spaniei. “Favorita mea este echipa Spania. Dupa mine, tarile care au cele mai mari sanse sa ajunga in finala sunt Spania, Olanda si Germania. Eu cred ca Spania si Germania vor disputa finala competitiei care are loc in Polonia si Ucraina”, a spus Gheorghe Hagi.

Rugat sa comenteze meciul castigat de Germania in fata Olandei, miercuri seara, Gheorghe Hagi a spus: ”S-a vazut in teren, ca Olanda nu mai este echipa care ne-a obisnuit cu evolutii bune de atata timp. Colectivul echipei germane a fost mai puternic. in plus, la germani joaca si Mario Gomez, fotbalist care este in forma si marcheaza goluri”.

Despre Olanda, ca viitor adversar al Romaniei, in preliminariile CM 2014, Gheorghe Hagi a mentionat: ”Sa vedem cum se vor desfasura meciurile din preliminarii, in luna septembrie. Olanda, ramane tot Olanda. Ea este o formatie puternica, sa speram ca nationala Romaniei va juca bine”. Intrebat daca va merge sa vada meciuri la EURO 2012, Hagi a spus: ”Nu. Nu am timp sa merg la meciurile EURO 2012. Stau aici pentru pregatirea echipei mele, Viitorul Constanta. in Romania se incepe repede campionatul de fotbal”.

Viitorul Constanta, echipa patronata de Gheorghe Hagi a promovat in prima liga de fotbal.

Despre urmatorul campionat si adversarele sale, din competitia interna, Hagi a precizat: ”Sunt echipe care merita mult respect din partea noastra. Ii vom respecta foarte tare. Noi suntem tineri, avem mult de demonstrat, trebuie sa ne facem cunoscuti. Vom avea o strategie sa ne putem confrunta cu echipele mari din Liga I. Sunt echipe puternice in Liga I, au obiective importante, noi vrem sa intram in teren si dorim ca castigam. Chiar daca vom avea in fata adversari cu nume de echipe campioane, de grupari puternice, vom intra in teren sa ne aparam sansele”.

Intrebat daca pregateste un amical puternic pentru prezentarea echipei Viitorul Constanta, Gheorghe Hagi a spus: ”Incercam sa facem si noi ca toate echipele puternice. Vrem sa aducem adversari puternici, sa capatam experienta din jocurile de pregatire”.

Foto (c) academiahagi.ro.
Sursa: Agerpres