Sport

FOTBAL – EURO 2012 – Fostul star portughez Eusebio, spitalizat in Polonia

Fostul mare fotbalist portughez Eusebio a fost spitalizat sambata seara, la Poznan (Polonia), dupa ce i s-a facut rau in hotelul selectionatei lusitane, la Opelenica, a anuntat duminica Federatia portugheza de fotbal (FPF). “Ambasadorul selectionatei nationale, Eusebio da Silva Ferreira, a avut o indispozitie la finalul zilei de sambata, in hotelul in care este se afla selectionata. Dupa o prima observatie si cu avizul medicului sau de la Lisabona a fost condus, din precautie, la un spital din Poznan, in compania unui medic al selectionatei, pentru examene suplimentare’, se precizeaza in comunicatul FPF, care adauga ca ‘Eusebio este intr-o forma fizica buna’.

Mediul selectionatei lusitane, Henrique Jones, a explicat la randul sau ca fostul star al formatiei Benfica Lisabona a efectua mai multe examene medicale, intre care si o electrocardiograma, care a prezentat ‘mici variatii’.

In luna februarie, Eusebio a fost spitalizat la Lisabona, pentru a treia oara intr-un interval de doua luni, fiind tratat in urma unei crize de hipertensiune. El suferise anterior o cervicalgie si o dubla pneumonie.

Fostul international portughez, in varsta de 70 ani, originar din Mozambic, o fosta colonie a Portugaliei, s-a remarcat in tricoul formatiei Benfica Lisabona, cu care a castigat Cupa Campionilor Europeni in 1961 si 1962.

Supranumit ‘Pantera neagra’, el a ajutat selectionata Portugaliei sa se claseze pe locul 3 la Cupa Mondiala din 1966, unde a fost cel mai bun marcator, cu 9 goluri.

Castigator al Balonului de Aur in 1965, Eusebio a primit de doua ori Gheata de Aur, rezervata celui mai prolific marcator din fotbalul european (1968 si 1973).
Sursa: Agerpres