Sport

FOTBAL – EURO 2012 – Campionatul European s-a dovedit fatal pentru un tanar chinez

Un tanar in varsta de 26 ani din orasul chinez Changsha (centrul tarii) a incetat din viata dupa ce a incercat sa urmareasca toate meciurile de la EURO 2012, competitie care, din cauza diferentei de fus orar, este transmisa dupa miezul noptii in acesta tara asiatica, a dezvaluit site-ul de informatii Sina.com. Jiang Xiaoshan, un mare fan al selectionatelor Angliei si Frantei, a decedat pe 19 iunie, dupa ce a vizionat, alaturi de cativa prieteni, meciul dintre Italia si Irlanda (desfasurat la aceeasi ora cu partida Spania – Croatia).

Dupa joc, Jiang s-a intors acasa a facut un dus si s-a culcat la ora 5,00 dimineata, insa nu s-a mai trezit, adauga sursa citata. Vestea a surprins, in conditiile in care tanarul era el insusi un fost practicant al fotbalului, la nivel universitar. Se pare insa ca noptile consecutive de nesomn, pe fondul consumului de alcool si tutun i-au destabilizat sistemul imunitar.

In China, meciurile turneelor finale ale Cupelor Mondiale si Campionatelor Europene se transmit de regula la ore matinale, din cauza diferentelor de fus orar, iar multi suporteri sunt obligati sa faca nopti albe timp de cateva saptamani pentru a putea urmari aceste competitii, care se bucura de mare popularitate in randul chinezilor.

Si cu ocazia Cupelor Mondiale din 2006 si 2010 s-au publicati informatii referitoare la telespectatori chinezi care au suferit traume fizice sau chiar au murit din cauza epuizarii dupa lungile nopti nedormite, pentru a urmari echipe precum Brazilia, Spania sau Italia, care se numara printre favoritele iubitorilor fotbalului din Asia.
Sursa: Agerpres