Sport

FOTBAL – EURO 2012 – Blohin catre un ziarist: “Ridica-te si hai cu mine afara, daca esti barbat!”

Agasat de criticile pe care i le-a adresat un ziarist in timpul conferintei de presa de la finalul meciului pierdut in fata Angliei (0-1), marti seara la Kiev, in cadrul Grupei D a EURO 2012, selectionerul Ucrainei, Oleg Blohin, si-a pierdut cumpatul si i-a strigat celui cu care discuta in contradictoriu: “Ridica-te si hai cu mine afara, sa vorbim fata in fata, daca esti barbat!”. Ofiterul de presa a reusit, in final, sa calmeze spiritele, cerandu-le ziaristilor prezenti la conferinta de presa sa puna intrebari si nu sa-si exprime opiniile. “Este o conferinta de presa, nu un tribunal”, a spus oficialul UEFA.

In momentul in care jurnalistul respectiv i-a cerut lui Blohin sa spuna “de ce l-a utilizat pe Gusev”, pe care il considera “complet iesit din forma”, tehnicianul s-a enervat brusc. “Poti sa scrii ceea ce vrei. Daca nu iti place de mine, vino si spune-mi acest lucru fata in fata, daca ai curaj. Trebuie sa respecti faptul ca am jucat fotbal. Tu ai jucat fotbal? Respecta-mi munca. Nu voi lasa pe nimeni sa-mi critice echipa”, a adaugat selectionerul ucrainean.

Ofiterul de presa a reusit, in final, sa calmeze spiritele, cerandu-le ziaristilor prezenti la conferinta de presa sa puna intrebari si nu sa-si exprime opiniile. “Este o conferinta de presa, nu un tribunal”, a spus oficialul UEFA.

Conferinta de presa a ramas, insa, foarte tensionata, Blohin criticand deciziile arbitrilor si, in special, neacordarea unui gol valabil echipei sale, desi mingea depasite linia portii engleze, in minutul 62. Antrenorul a parasit apoi sala in aplauzele unora dintre ziaristii prezenti la eveniment.

Foto (c) uefa.com.
Sursa: Agerpres