Sport

FOTBAL – Baimareanul Claudiu Bumba, la o semnatura distanta de AS Roma

Foto: Claudiu Bumba (c)  eMaramures.roClaudiu Bumba (nascut in Baia Mare, in 5 ianuarie 1994) este la un pas de a semna o intelegere cu echipa de Seria A AS Roma, intelegere sub forma de imprumut pentru un an, cu optiunea de cumparare definitiva. In aceste zile se perfecteaza ultimele detalii intre baimarean si echipa la care este legitimat si romanul Bogdan Lobont. Claudiu Bumba este un sportiv maramuresean cu o ascensiune impresionanta: la 15 ani a debutat in Liga a doua, la 17 ani a jucat primul meci in Liga 1, iar la 18 ani a fost pentru prima oara convocat la nationala mare. Daca acest transfer se va concretiza, la nici 19 ani baimareanul va ajunge in Seria A.

Claudiu Bumba a fost descoperit de Paul Mihai de la Atletic Satu Mare, club la care baimareanul a avut prima legitimare si unde a ramas pana in 2009, an in care antrenorul Florin Fabian i-a oferit sansa sa debuteze in al doilea esalon al fotbalului romanesc la 15 ani, ca jucator la FC Baia Mare. Primul meci oficial pentru FC Baia Mare a fost jucat de Bumba in toamna anului 2009, impotriva echipei Gaz Metan CFR Craiova.

In 15 iunie 2011, Claudiu Bumba a inceput pregatirea la echipa de Liga I FC Municipal Targu Mures, sub indrumarea antrenorului principal Ioan Ovidiu Sabau. Juniorul Claudiu Bumba a semnat atunci un contract pe doi ani de zile, cu posibilitate de prelungire pe alti trei ani, cu FCM Targu Mures. Bumba a debutat in Liga 1 in 23 iulie, impotriva echipei Dinamo.

Baimareanul a fost nominalizat in cadrul Galei fotbalului romanesc din 2011 la premiul pentru “cel mai bun tanar jucator”. 

Foto: Claudiu Bumba (c) arhiva personala Claudiu BumbaFost component al nationalelor Romaniei la categoriile de varsta Under 15, Under 17 si Under 19, Claudiu Bumba a figurat in vara anului trecut pe lista juniorilor care se afla in atentia selectionerului Victor Piturca in vederea construirii unei nationale care sa reprezinte Romania la EURO 2016, pentru ca in ianuarie acest an Victor Piturca sa il convoace la nationala mare pentru turneul de la Belek (Antalya). In fata nationalei Turkmenistanului, baimareanul a debutat in reprezentativa de seniori a Romaniei. Tricolorii s-au impus cu 4-0 (1-0), iar Bumba a intrat in teren in minutul 79, inlocuindu-l pe Cristian Tanase, si devenind astfel nu numai primul jucator de la FCM Targu Mures care joaca in nationala, dar si al cincilea cel mai tanar debutant din istoria reprezentativei Romaniei.

75.000 de euro ar putea plati AS Roma pentru a-l imprumuta un an pe Bumba, urmand sa plateasca alte 400.000 pentru transferul definitiv – acestea sunt sumele vehiculate de presa centrala.

CITESTE SI:
FOTBAL – Baimareanul Claudiu Bumba, al 5-lea cel mai tanar debutant in nationala Romaniei
FOTBAL – Baimareanul Claudiu Bumba, pe lista lui Piturca pentru turneul din Antalya
FOTBAL – La 17 ani, e posibil ca Bumba sa debuteze in aceasta seara in Liga I (VIDEO)
ACTUALIZARE – FOTBAL. Claudiu Bumba: “Sper sa confirm si sa ajung la nationala mare” (VIDEO)
Sursa: Ramona-Ioana Pop