Sport

Două foste jucătoare ale HCM Baia Mare în finala CM de handbal feminin

Aseară, în Barclaycard Arena din Hamburg, naționala Franței de handbal feminin s-a încoronat regina lumii în fața a peste 11.000 de spectatori. 

În finala Campionatului Mondial de handbal feminin, handbalistele franceze au provocat surpriza turneului, răsturnând toate socotelile Norvegiei.

Văzută drept marea favorită la titlul mondial, Norvegia s-a văzut în neplăcuta și frustranta situație de a lupta aproape tot timpul pentru a lua microfonul din mâinile Franței, figura principală a finalei.

La jumătatea primei reprize, se părea că sportivele din Norvegia vor oferi un galop de sănătate până la finalul meciului. Contrar tuturor previziunilor, naționala Franței a revenit la conducere datorită intervențiilor lui Leynaud și ale golurilor decisive marcate de cea mai bună jucătoare a lumii în 2009, Allison Pineau. Scor final: 23 – 21.

Chiar dacă naționala României a fost eliminată surprinzător în optimile competiției, suporterii români se pot consola cu reușitele celor care sunt implicați (sau au fost) în handbalul intern.

*

În cazul iubitorilor de handbal din Baia Mare, situația e una fericită și, totodată, prielnică momentelor aducătoare de nostalgie. Atunci când vezi că în finala Campionatului de handbal feminin evoluează două dintre cele mai bune jucătoare care au trecut pe la HCM Baia Mare, Allison Pineau și Camilla Herrem, e imposibil să nu îți aduci aminte de perioada de glorie a echipei locale.

În vara lui 2018 se vor împlini 2 ani de când echipa locală de handbal feminin lipsește de pe harta Ligii Naționale. Așteptarea va lua sfârșit tot atunci, căci, la finalul turului, secția de handbal feminin a CS Minaur conduce detașat clasamentul din seria B a Diviziei A.

Robert Bandi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *