Actualitate

FORMULA NOUA – Comisiile de specialitate din Consiliul Local vor fi reduse la trei

Consilierii baimareni vor face parte, in urmatorii patru ani, dintr-o singura comisie de specialitate din cadrul forului administrativ municipal. La nivelul Consiliului Local se va proceda astazi, 11 iulie, la o restructurare a aparatului de lucru, astfel incat sa se impiedice favorizarea unora dintre alesi. In mandatul trecut au existat consilieri care au fost repartizati pe doua comisii de specialitate si, astfel, au primit indemnizatii in plus pentru sedintele la care au participat.

In urma restructurarilor propuse astazi, vor functiona pentru vizarea proiectelor de hotarare locale o comisie economico-financiara, o alta pentru amenajarea teritoriului si urbanism, respectiv o a treia, orientata pe chestiuni juridice si disciplinare.

Din fiecare comisie vor face parte cate sapte consilieri, fata de cinci, cat au fost pana acum. In vechiul mandat am avut sapte comisii de specialitate in Consiliul Local, plus cea de validare a alesilor. Acum vor fi trei, la care se adauga comisia de validare”, a aratat, pentru eMaramures, secretarul Primariei Baia Mare, Rodica Brad.

Componenta noilor comisii va fi stabilita astazi, prin vot, insa nominalizarile le vor face grupurile politice din Consiliul Local.

In programul sedintei extraordinare, care e programata pentru ora 12.00, mai e prins juramantul consilierului liberal Dan Andrei Grumaz, dar si numirea unor comisii de analiza pentru diverse proiecte si domenii de activitate.
Sursa: Anca Popescu