Comunicate de presa

FOND CINEGETIC – Jandarmii montani din Borsa, participanti la actiunea de evaluare a caprelor negre din Muntii Rodnei

Joi, 22 octombrie 2015, s-a desfasurat actiunea comuna de evaluare a efectivelor de capre negre din masivul Muntii Rodnei, organizata de catre Administratia Parcului National Muntii Rodnei, la care au participat jandarmii din cadrul Postului Montan de Jandarmi Borsa.

Actiunea s-a planificat si executat in baza Legii nr. 550/2004, privind organizarea si functionarea Jandarmeriei Romane, a “Protocolului de colaborare intre Jandarmeria Romana, nr. 50.851 din 12.12.2014 si Ministerul Mediului si Schimbarilor Climaterice , nr. 6436 din 12.12.2014” si a Programului actiunii de evaluare a efectivelor de capra neagra din fondurile cinegetice suprapuse partial peste raza Parcului National Muntii Rodnei.

In actiunea de estimare a efectivelor de capra neagra din fondurile cinegetice suprapuse partial peste raza Parcului National Muntii Rodnei, reprezentantii Administratiei Parcului National Muntii Rodnei, au fost sprijiniti de catre jandarmii Postului Montan Borsa si reprezentanti ai institutiilor, organizatiilor de profil cu responsabilitati in domeniul cinegetic. 

Actiunea a demarat prin sedinta comuna de informare la sediul Ocolului Silvic Borsa – punct de lucru A.P.N.M.R., la ora 06.00 si s-a desfasurat simultan pe o serie de trasee stabilite, pentru a evita inscrierea dubla a unor exemplare.

Pe intreaga durata a actiunii, conditiile meteo – specifice anotimpului de iarna, au fost favorabile observarii exemplarelor de capre negre existente in aria protejata a Parcului National Muntii Rodnei.

Sursa: IJJ “Pintea Viteazul” Maramures