Actualitate

Focuri de armă și contrabandiști reținuți, la granița cu Ucraina

Trei focuri de armă au fost nevoți să tragă polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației pentru reținerea unor contrabandiști de țigări.

Pe timpul efectuării unor controale specifice, aceștia au depistat noaptea trecută, în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care încărcau într-un autoturism de teren mai multe colete voluminoase. I-au somat pe cei în cauză, însă pentru că aceștia nu s-au supus, au fost executate trei focuri de avertisment în plan vertical.

În urma acțiunii, a fost reținut un tânăr de 29 de ani, domiciliat pe raza județului Maramureș, iar în apropiere, precum și în autoturism, au fost descoperite 20.879 de pachete de țigări de diferite mărci de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 245.000 de lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de aproximativ 17.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă.

Lucrarea penală urmează să fie prezentă Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, în vederea soluționării legale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *