Actualitate

FLAGRANT LA PESCUIT – Doi maramureseni, prinsi la braconaj pe raul Lapus (VIDEO)

 Braconaj pe Lapus - AJVPS
 Braconaj pe Lapus - AJVPS Maramures

Vezi VIDEO
Doua dosare penale au fost intocmite azi noapte – 18 spre 19 iulie -, dupa ce oamenii legii au depistat un caz de braconaj pe raul Lapus. Barbatii luati in vizor au fost prinsi in flagrant. Potrivit reprezentantilor Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Maramures, ei pescuiau cu ostia, incalcand normativele in vigoare.

Maramuresenii pusi sub acuzatia de braconaj risca, pe langa cazier si procese, amenzi de pana la 10.000 de lei. Ei au fost gasiti, la miezul noptii, in zona Remetea Chioarului, in timpul unui control facut tocmai pentru prevenirea pescuitului ilegal. Autoritatile au aratat ca unul dintre barbati este din localitatea Remecioara iar celalalt din Baia Mare.

Am facut o patrulare pe raul Lapus, incepand de la Remetea, in amonte, cat ne-a permis terenul. I-am descoperit pescuind prin metode nepermise de lege, pescuitul cu ostia sau cu unelte intepatoare sau agatatoare, pe cetatenii Pop Danut si pe Cristian Marius Ionel. Au reusit sa prinda, pana in momentul in care noi i-am descoperit, o cantitate de aproximativ 2,5 kilograme de peste din specia clean, mreana si scobar”, a punctat directorul AJVPS Maramures, Ionica Pop.

O circumstanta agravanta o reprezinta faptul ca pestii gasiti asupra celor doi erau foarte mici, incalcandu-se prevederile legii si in aceasta privinta. Reprezentantii AJVPS recunosc ca, din pacate, astfel de practici sunt des intalnite in judet, dar spun ca au inceput o monitorizare serioasa a perimetrelor cu risc infractional pentru a-i pune pe fuga pe ilegalisti.

„Din pacate, exista zone in acest judet, pe care noi le cunoastem, in cursul anilor am avut o serie de probleme, stim unde sunt plasele de pescuit, stim unde se folosesc ostiile, si cu predilectie vom incerca sa accentuam si sa facem controale in continuare pe aceste zone « fierbinti »”, a precizat Ionica Pop.

La verificarile derulate azi noapte pe raul Lapus au luat parte nu doar reprezentanti ai AJFPS, ci si un inspector al Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura, respectiv agenti de politie din comunele Remetea Chioarului si Somcuta Mare.
Sursa: Gabriela Kuhajda