Actualitate

FLAGRANT – Judecatoare de la Curtea de Apel Craiova, ridicata de DNA pentru santaj si coruptie sexuala

O judecatoare de la o sectie civila a Curtii de Apel Craiova a fost ridicata de procurorii anticoruptie si adusa aseara, 13 iunie, la sediul central al DNA, pentru a fi audiata in legatura cu infractiuni de santaj si coruptie sexuala. Magistratul se pare ca intretinea raporturi sexuale cu diversi oameni de afaceri sau instariti, despre care avea cunostinta ca sunt casatoriti.

Ea a fost retinuta dupa ce asupra ei a fost gasita suma de 5.000 de euro in legatura cu infractiunea de santaj. Potrivit unor surse judiciare, judecatoarea ar fi cerut bani unui lichidator judiciar pentru a nu dezvalui detalii compromitatoare. Aceleasi surse au precizat ca Elena Carmen Mladen ar fi pretins suma de bani pentru a nu divulga amanunte legate de relatia lor extraconjugala.

Potrivit unui comunicat al CSM postat aseara, 14 iunie, pe site-ul institutiei, in baza art. 42 alin. (1) din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, raportat la art. 95 alin. (1) lit. a )din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, Sectia pentru judecatori a Consiliului a incuviintat retinerea si arestarea preventiva a judecatoarei Elena Carmen Mladen din cadrul Curtii de Apel Craiova-Sectia a II a civila.

Elena Carmen Mladen a profesat ca judecator parcurgand toate gradele, iar in 2000 a fost detasata la Ministerul Justitiei, Directia de executari, notari si probleme cetatenesti, unde s-a ocupat de inregistrarea in Arhiva Nationala de Garantii Reale Mobiliare.

In 2011 judecatoarea Mladen, in calitate de candidata pentru un post la Sectia Comercial din cadrul Curtii Supreme de Justitie, a declarat membrilor CSM ca dosarul in care era implicat un interlop cu care ea ar fi avut de legaturi de prietenie a fost solutionat corect. Ea a mai declarat ca presupusele fotografii in care aparea impreuna cu acel interlop, fost subofiter la Penitenciarul de Maxima Siguranta din Craiova, Ion Ilie, zis “Ilie Puscarie”, erau falsificate.

Intalnirea dintre interlop si judecatoare ar fi avut loc in data de 14 februarie 2006, cu o zi inainte ca Mladen sa se pronunte asupra recursului inaintat de un lichidator judiciar impotriva unei tranzactii al carei beneficiar era “Ilie Puscarie”.
Sursa: Mediafax, Agerpres