Actualitate

FIR INTINS – Balta de la Sacalaseni va fi reamenajata si deschisa pentru pescari la inceputul anului viitor

Pescuit Veste buna pentru pescari. O balta moderna, similara celor de la vecinii de peste granita, se va amenaja pana la inceputul anului viitor, in localitatea Sacalaseni. Balta a mai fost utilizat pentru pescuit de reprezentantii Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Maramures, insa in urma cu cativa ani au fost obligati sa renunte la luciul de apa, suprafata fiind folosita cu rol de atenuare a viiturilor.

Asociatia maramureseana a reusit sa obtina un contract cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe termen de un an, iar in acest moment pregatesc planul de management, pentru ca, in primavara anului viitor, sa poata deschide balta de la Sacalaseni.

„Avem toata convingerea ca, incepand de anul viitor, toti membrii nostri se vor bucura de o suprafata de luciu de apa de 10 hectare la Sacalaseni, unde vor putea sa se simta bine si sa aiba rezultate foarte bune la pescuit. Este o balta pe care AJVPS Maramures o reactualizeaza, noi am mai folosit-o cu rezultate foarte bune, insa din pacate am fost opriti sa mai folosim acea balta in continuare”, a explicat directorul AJVPS Maramures, Ionica Pop.

Reprezentantii asociatiei maramuresene au precizat ca vor amenaja o balta moderna, similara cu cele din Ungaria, unde an de an pescarii maramureseni sa aiba posibilitatea sa practice acest sport in conditii optime. Luciul de apa va fi populat cu crap si caras, insa ar putea fi adus si peste rapitor.

In ceea ce priveste regulamentul, acesta nu a fost stabilit inca. Exista posibilitatea ca acolo pescuitul sa se desfasoare cu bon de zi, insa este luata in calcul si varianta eliberarii pestelui. Investitia de la Sacalaseni va fi suportata integral de catre AJVPS si, dupa primele calcule, se ridica la aproximativ 300.000 de lei.
Sursa: Gabriela Kuhajda