Monden

FILM – Record de incasari la lansarea seriei Batman – The Dark Knight Rises

‘The Dark Knight Rises’ ar fi strans 160 milioane de dolari – record pentru filmele in doua dimensiuni – la sfarsitul saptamanii trecute, in pofida tragediei din Colorado din sala in care se proiecta cel mai recent episod al aventurilor lui Batman, relateaza huffingtonpost.ca.

The Hollywood Reporter, Los Angeles Times, New York Times si alte publicatii au aratat duminica ca cel mai recent film din seria Batman a avut incasari intre 160 si 162 milioane de dolari. Incasarile le depasesc pe cele 158,4 milioane de dolari de la inceputul lui ‘The Dark Knight‘, in 2008, plasand ‘The Dark Knight Rises’ pe locul al treilea intr-un clasament al sumelor obtinute la sfarsitul primei saptamani de proiectie, dupa peliculele in 3D ‘The Avengers’ (207,4 milioane de dolari) si ‘Harry Potter and the Deathly Hallows 2’ (169,2 milioane de dolari).

Biletele la filmele in 3D costa mai mult decat la cele in doua dimensiuni, ceea ce se traduce prin incasari mai mari. Filmele in 3D isi datoreaza cam o jumatate din incasari proiectiei in relief. ‘Se pare ca tragedia din Colorado nu a avut un impact semnificativ asupra box-office-ului’, a spus Paul Dergarabedian, analist la Hollywood.com. ‘Este remarcabil ca acest film a ramas in Top 3 al proiectiilor de week-end, in pofida imprejurarilor nefericite de la lansarea lui’, a incheiat el.

Sursa: Agerpres