Monden

FILM – Noua animatie “Brave” de la Pixar, pe primul loc in boxoffice

Deloc surprinzator, noua animatie “Brave” de la celebrele studiouri Pixar, s-a plasat confortabil pe primul loc in topul boxoffice la sfarsitul saptamanii trecute, cu incasari de 66,7 milioane de dolari, conform Associated Press. ceasta este cea de-a 13-a productie consecutiva a studiourilor Pixar care se lanseaza direct pe primul loc in boxoffice, serie record inceputa cu filmul “Toy Story”, in 1995.

“Brave”, primul film de animatie cu o femeie in rolul principal din istoria Pixar, se concentreaza asupra aventurilor extraordinare ale printesei Merida (voce interpretata de actrita scotiana Kelly Macdonald) care descopera ca o alegere a sa ii pune in pericol atat familia, cat si regatul tatalui sau.

Lansarea acestei productii a dus la coborarea pe locul doi a unei alte animatii de succes, “Madagascar 3: Europe’s Most Wanted”, care a reusit incasari de 20,2 milioane de dolari.

Cel de-al treilea film din lista este “Abraham Lincoln: Vampire Hunter” care a obtinut 16,5 milioane de dolari. Thriller-ul SF “Prometheus”, cu Charlize Theron in rolul principal, a coborat pe locul patru cu incasari de 10 milioane de dolari. Musical-ul “Rock Of Ages” incheie primele cinci pozitii din boxoffice cu incasari de 8 milioane de dolari.

Fara indoiala, dezamagirea weekend-ului trecut este productia “A Friend At The End of the World”, cu Steve Carell si Keira Knightley, ce a debutat pe pozitia 10 cu incasari de doar 3,8 milioane de dolari.

Sursa: Agerpres