Cultura

FILM – Actrita americana Meryl Streep va fi presedinta juriului Berlinalei de anul viitor

Meryl Streep (c) merylstreep.netActrita americana Meryl Streep, castigatoare a trei premii Oscar, va fi presedinta juriului Festivalului international de Film de la Berlin de anul viitor, au anuntat miercuri organizatorii Berlinalei, citati de DPA. Meryl Streep este una dintre cele mai creative si complexe artiste din lumea filmului”, a declarat directorul Berlinalei, Dieter Kosslick.

“Sunt fericit ca Meryl Streep se intoarce la Berlin si cu experienta sa artistica va prelua presedintia juriului international”, a adaugat Kosslick. Meryl Streep, 66 de ani, care a jucat in peste 40 de filme, a fost recompensata cu Ursul Onorific de Aur la Berlinala din 2012 pentru intreaga sa activitate in lumea filmului. A fost 19 ori nominalizata la Oscar si a castigat de trei ori prestigioasa statueta, iar de opt ori a castigat Globul de Aur.

S-a afirmat pe marele ecran la sfarsitul anilor “70 in filme precum “The Deer Hunter” al lui Michael Cimino. Rolurile din peliculele “Kramer vs Kramer”, “Sophie”s Choice” si “The Iron Lady” i-au adus cele trei premii Oscar. Pe marele ecran va putea fi vazuta in rolul unei luptatoare pentru drepturile activistilor in drama istorica “Suffragette”.

A 66-a editie a Berlinalei va avea loc in perioada 11-21 februarie 2016.

Sursa: Agerpres