eveniment

Festivalul “Tradiții și obiceiuri sub poalele muntelui Șatra”, un real succes

Comuna Cupșeni a găzduit în weekend-ul care tocmai a trecut Festivalul “Tradiții și obiceiuri sub poalele muntelui Șatra”.

Oameni minunați ai comunei Cupșeni au fost sămbătă și duminică  prezenți la sărbătoarea  câmpenească, sub poalele codrului milenar și aproape de Șatra haiducului Pintea, iar lor s-au alăturat și alți prietenidin întreaga țară și din străinătate. A fost un prilej de bucurie și de reîntâlnire cu oameni dragi și frumoși la suflet.
La parada portului popular au putut fi admirate costume viu colorate din Țara Lăpușului, din Țara Codrului, de pe Fisculaș, dar și de pe Maramureșul Voievodal. Dumnezeu a hărăzit o zi frumoasă, cu câțiva stopi meniți să stâmpere căldura de iulie.

Pe lângă artiști consacrați precum Florentina Si Petre Giurgi, Dani Si Mirela Florea, Ana Maria Gherghel, Antonela și Anton Șofineț, au urcat pe șcenă și tineri extraordinar de talentați și cu mari perspective de viitor, precum: Alexandra Filip, Ana Cătălina Pop, Teodora Martin, Simona Neag, Gabriela Buda, Alexandra Țițoc.

Ansambluri și grupuri folclorice promițătoare ne-au încântat azi cu jocuri, cântece și obiceiuri dintre cele mai frumoase. De la mic la mare, toți au îmbrăcat straie de sărbătoare și ne-au arătat ce știu ei mai frumos să facă.

”Mulțumesc Președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel-Valer Zetea că a ales azi să se alăture nouă. Îi mulțumesc în nume personal și-n numele comunității pe care vremelnic o păstoresc că ne sprijină în toate proiectele pe care le intreprindem.” spune Lucia Butcure, primarul din comuna Cupșeni.

Foto: Lucia Butcure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *