Monden

FESTIVALUL CASTANELOR – Tinere vedete de la Palatul Copiilor din Baia Mare au dialogat muzical cu vedete din tanara generatie (VIDEO)

Vezi VIDEO
“Tinere vedete” au urcat ieri, 26 septembrie, pe scena din Centrul Vechi al municipiului Baia Mare, in cadrul Festivalului Castanelor. Elevi ai cercului de muzica usoara de la Palatul Copiilor din Baia Mare s-au “duelat” pe note muzicale cu tinere vedete. Invitati speciali au fost castigatoarea premiului de popularitate de la concursul Next Star, Elena Hasna, castigatorul emisiunii X Factor, Tudor Turcu si Naguale.

Micutii talentati de la Palatul Copiilor din Baia Mare au oferit un dar muzical celor veniti in Centrul Vechi. Pentru cateva clipe, copiii si-au luat rolul de artisti in serios si au cantat cu mult aplomb si entuziasm piesele pe care le-au pregatit. Spectacolul “Tinere vedete” s-a dorit a fi o intalnire a doua generatii diferite: copii de diferite varste au dialogat muzical cu tineri artisti aflati “pe val” in showbiz. 

“Tinere vedete este un spectacol in care noi, cei tineri, ne intalnim cu cei mai in varsta ca si mine. Incercam sa ne bucuram de muzica, de frumos, de iubire, sa daruim iubire ca sa primim iubire si sper ca orasul nostru sa fie alaturi de noi, sa ne aplaude si sa se bucure cu noi. Avem invitati atat de frumosi astazi cu noi”, a declarat profesorul Adriana Diaconu de la Palatul Copiilor din Baia Mare.

Printre invitatii speciali s-a numarat micuta Elena Hasna, castigatoarea unui premiu de popularitate al emisiunii “Next Star”. Aceasta a declarat ca a mai fost in Baia Mare, la Festivalul National de Muzica Usoara pentru Copii “Ursuletul de Aur”. “Am mai fost in Baia Mare cu ocazia Festivalului Ursuletul de Aur unde m-am simtit foarte bine pentru ca este un concurs foarte frumos. Am obtinut atunci premiul intai si m-am calificat pentru Festivalul Delfinul de Aur. Ma simt foarte bine, deoarece sunt recunoscuta pe strada si toata munca mea a fost vazuta de restul. Cant de la sapte ani si m-au dus parintii la Palatul Copiilor din Targu Jiu si de atunci nu mai las microfonul din mana”, a afirmat Elena Hasna. 

Pe scena au mai urcat castigatorul emisiunii X Factor, Tudor Turcu. “Acum urc pe cea mai frumoasa scena pe care am vazut-o amplasata in cel mai frumos centru vechi din tara, aici, in Baia Mare. Sunt foarte bucuros ca sunt aici. Imi doresc mult ca acesti copii sa creasca, sa nu fie atat de mari ca mine la inaltime, dar mai mari ca atitudine si ca voce”, a declarat Tudor Turcu.

Una dintre surprizele muzicale pregatite de organizatori a fost momentul sustinut de baimareanul Ovidiu Baciu, cunoscut ca si Naguale. El a relatat ca are mari emotii de fiecare data cand revine in orasul natal. “De fiecare data e o mare placere. Din pacate, in ultima vreme ajung destul de rar si sper sa ajung cat mai des. E cu mari emotii pentru ca cel mai greu e sa canti acasa. Oriunde in orice colt al lumii am cantat nu am emotiile pe care le am cand vin acasa. Sunt incantat sa vad atatea voci bune, cu un asemenea potentisl artistic”, a marturisit Naguale. 


Spectacolul a fost prezentat de actrita Alexandra Velniciuc, cea care prezinta si festivalul de muzica usoara de la Navodari, Delfinul de Aur. “E o mare bucurie pentru ca eu sunt la un spectacol organizat de niste oameni ce imi sunt foarte dragi: Doina si Puiu Bentu cu care lucrez de ani de zile pentru ca prezint Festivalul de la Navodari, Delfinul de Aur. Asta este o zona a tarii pe care o iubesc foarte mult la care am acces greu pentru ca e departe si drumurile nu ne faciliteaza accesul rapid, dar ma bucur foarte mult. Si ma bucur ca sunt in cadrul unui festival care reprezinta o traditie si care inseamna ceva. E mare lucru sa organizezi astfel de evenimente intr-o lume in care arta, traditia nu mai are valoarea pe care ar trebui sa le-o dam”, a punctat Alexandra Velniciuc.

Momentele de interpretare vocala au fost presarate si cu dansuri sustinute de Clubul Galactic Dance Baia Mare, Clubul Rus-Team si Trupa As de la Palatul Copiilor din Bucuresti. 

Sursa: Camelia Tocaci