Cultura

FESTIVALUL CASTANELOR – Show incendiar pe scena de pe Bd. Unirii: Nicoleta Nuca, Randi & Jo, Alexandra Stan, Andra, Vunk, Chicane si Dr. Alban au facut super atmosfera in penultima seara a festivalului (VIDEO)

Vezi VIDEO
Baimarenii au umplut pana la refuz bulevardul Unirii, pentru a lua parte la una dintre cele mai asteptate seri din programul Festivalului Castanelor. Sambata, pe principala scena a manifestarii, au urcat artisti importanti din Romania si strainatate, primiti cu aplauze la scena deschisa. A fost vorba despre Nicoleta Nuca, Randi & Jo, Alexandra Stan, Andra, Vunk, Chicane si Dr. Alban.

Copii, adolescenti, dar si oameni trecuti de prima tinerete, au cantat si au dansat pana tarziu in noapte, luand parte la o seara cu totul speciala, care a cuprins si un extraordinar foc de artificii.

Prezent pentru prima data pe o scena din Baia Mare, celebrul artist Dr. Alban a marturisit ca, in viziunea lui, spectacolul ideal ar fi unul in care prestatia sa ar fi “acompaniata” de 10 fete frumoase din Baia Mare. Nu au fost chiar 10 fetele care au dansat alaturi de Dr. Alban sambata seara, dar artistul a incercat sa isi implineasca visul si a chemat pe scena mai multe tinere din public.

“Cred ca succesul pe care l-am avut in acest zeci de ani se datoreaza faptului ca am venit cu ceva aparte in muzica. Oricine face ceva original are succes, iar ritmurile africane au fost mereu considerate speciale si apreciate de lumea intreaga”, a marturisit artistul. Desi nu se considera un impatimit al modei, Dr. Alban a recunoscut ca aparitiile sale pe scena trebuie sa fie mereu speciale, astfel ca tinutele sunt alese cu grija, de fiecare data. 

Unul dintre cei mai asteptati artisti ai serii a fost Nicholas Bracegirdle cunoscut sub numele de scena Chicane, britanicul mixand mai bine de o ora in fata miilor de oameni prezenti la concertul de sambata seara

Artistul a declarat ca face muzica de aproape 20 de ani si ca nu s-a gandit niciodata ca ar fi putut alege o alta cariera, dar a marturisit ca i-ar fi placut sa lucreze si in industria cinematografica. Acest vis pare aproape indeplinit, caci anul 2016 va fi unul important pentru Chicane.

“Anul viitor vom aniversa 20 de ani de prezenta pe scenele din intreaga lume si avem planuri cu adevarat speciale. Printre ele se numara si filmul pe care isi doresc oamenii sa il face despre mine, ceea ce mi se pare cu adevarat nebunesc. Viata mea se imparte acum intre camerele de hotel, avioane si studioul de inregistrari, dar fac acest lucru cu drag, chiar daca uneori pare ca nu am timp nici sa respir”, a marturisit britanicul. 

Vunk si Andra au incheiat seara cu doua recitaluri incendiare, astfel ca oamenii au ramas in fata scenei pana aproape de ora 2.00. Artistii au recunoscut ca publicul baimarean este unul cu adevarat special, care nu doar ca ii primeste, de fiecare data, cu inima deschisa, dar este si extrem de pasional si participa din plin la concertele lor. 

“Stim ca aici in Baia Mare avem o multime de fani si venim mereu, chiar daca mai rar, cu inima deschisa in fata lor. Oamenii de aici sunt mai calmi si mai calzi decat in alte parti, iar spectacolele noastre de aici sunt de fiecare data incredibil de intense”, a marturisit Cornel Ilie. 

In ultima seara a Festivalului Castanelor, pe scena de pe bulevardul Unirii vor urca alte nume importante din show-bizz-ul romanesc, precum Naguale, Connect-R, 3 Sud Est, Vama si BUG Mafia, capul de afis fiind rapperul englez Tinie Tempah.

Sursa: Tania Purcaru