Comunitate

FESTIVALUL CASTANELOR – Seara de folk pe scena din Centrul Istoric (VIDEO)

Vezi VIDEO
Scena din Centrul Istoric al Baii Mari a gazduit vineri seara, in cadrul Festivalului Castanelor, un spectacol de muzica si poezie. Cantautorii Maria Gheorghiu, Marius Batu, Ducu Bertzi, Mircea Vintila si Vasile Seicaru, acompaniati de chitarile lor, le-au cantat baimarenilor melodii celebre, precum “M-am indragostit numai de ea”, “Cantec soptit”, “Laptaria lui Enache” sau “Vanare de vant”.

Pana si ploaia a tinut ieri cu artistii sositi in Baia Mare, astfel ca la ora concertului soarele si-a facut loc printre nori, incurajat de acorduri de chitara. Hotarati sa readuca folkul in inimile oamenilor, artistii au marturisit ca oamenii au nevoie de romantism chiar si in secolul vitezei. 

“A fost foarte fain, mai ales ca a tinut vremea cu noi si dupa ce a plouat toata ziua noi am avut parte de cer senin si muzica de suflet, intr-o atmosfera minunata. Toate generatiile necesita muzica folk, pentru ca niciodata putin romantism nu strica in sufletul omului”, a marturisit Ducu Bertzi.

“Cand vezi fete prietenoase in fata scenei si oameni care canta cu tine nu are cum sa nu fie minunat. Nu am fost de multa vreme la Festivalul Castanelor, dar este clar ca lucrurilr merg inspre bine”, a declarat la randul sau Marius Batu. 

Maria Gheorghiu a declarat ca aceste manifestari au reinceput sa ia amploare in ultimii ani, lucru extrem de important pentru miscarea folk din Romania.

“Aceste concerte sunt foarte importante, mai ales cele in aer liber, pentru ca la ele au acces foarte multi oameni chiar si cei care stiu mai putine despre miscarea folk si cred ca este important ca folkul sa iasa din nou in pietele publice. Aceasta miscare se simte bine in ultimii ani, sunt concerte in toata tara, lumea isi doreste astfel de evenimente. Folkul a ramas aceeasi miscare prin care incercam sa spunem ceva oamenilor, pentru ca nu te urci pe o scena folk daca nu ai ceva de transmis. In ceea ce ma priveste, am incercat sa aduc in atentia oamenilor diverse personalitati romanesti din diverse sectoare de activitate”, a declarat Maria Gheorghiu. 


“A fost un spectacol frumos, a tinut si vremea cu noi, oamenii au venit in numar foarte mare si nu doar ca au venit, dar au si participat activ, au cantat si au dansat de la un capat la altul al concertului. Lumea redescopera cantecele frumoase si importante pentru istoria muzicii romanesti si ii place sa le asculte si sa le cante”, a spus Mircea Vintila.

Seria concertelor din cadrul Festivalului Castanelor va continua astazi si maine, cu numerosi artisti din tara si strainatate.

Sursa: Tania Purcaru