Comunitate

FESTIVALUL CASTANELOR – Premiera filmului “Baia Mare, orasul aurului”, un real succes. Proiectul realizat de colegul nostru, Dan Cristian Popovici, a adunat un public numeros in incinta fostului cinematograf “Minerul” (VIDEO)

Vezi VIDEO
Sala de spectacole a fostului Cinematograf “Minerul” s-a dovedit a fi neincapatoare pentru baimarenii veniti sa vada premiera filmului “Baia Mare, orasul aurului”.

Produs de catre colegul nostru Dan Cristian Popovici si tatal sau, Liviu Popovici, pelicula a adus in fata publicului o prezentare inedita a municipiului. Evenimentul a facut parte din seria manifestarilor dedicate Festivalului Castanelor si a fost sustinut de catre primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches. 

Pentru realizarea filmului, echipa de productie a muncit doi ani. In imagini apar toate cladirile emblematice si alte simboluri ale municipiului, precum si cadre surprinse la diverse manifestari publice. Proiectul a beneficiat de sustinerea personala a primarului Catalin Chereches. 

“Pas cu pas, am gasit solutia sa facem acest film. In primul rand l-am facut pentru un tanar si pentru orasul nostru si pentru toti tinerii din orasul nostru care trebuie sa vada de unde am pornit si unde vrem sa ajungem. Si am facut-o cu foarte multa dragoste pentru oras, din foarte multa iubire pentru oras si am facut-o pentru ca amintirea mea din aceasta sala au fost niste sobolani care erau pe aici. Si astazi suntem noi, cei care facem curat in acest oras si care facem curat in aceasta sala, si in aceasta lume dar si in societatea noastra. Despre asta este vorba, despre curatenie. Si cred ca acest film va va inspira ca in fiecare zi sa facem tot mai mult si tot mai frumos si mai bine pentru orasul nostru. Asadar, il felicit pe creator si ii multumesc”, a declarat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

Publicul, venit in numar mare la premiera filmului “Baia Mare, orasul aurului”, i-a impresionat chiar si pe producatori. 

A fost un real succes, cred. Nu m-am asteptat la atata lume sa vina. Am fost coplesit de emotii. Pe scena este total diferit cand este goala sala dar cand am vazut atata lume a fost altfel. Nu am crezut niciodata ca <<Minerul>> va fi atat de plin. Vreau sa ii multumesc domnului primar Catalin Chereches pentru ca m-a sustinut, a sustinut intreaga echipa in acest proiect”, a spus Cristian Popovici, producatorul filmului “Baia Mare, orasul aurului”. 

“Mi-a placut sa il provoc pe Cristi la acest proiect si, personal, sunt foarte multumit de colaborarea cu el. Este un baiat de milioane. Inafara de baiatul meu, in proiectul filmului au fost foarte multi colaboratori nevazuti care se vad la sfarsit pe scroll-ul filmului. Sunt multi oameni cu care am colaborat. Am avut piloti de drone, am avut compozitori, am avut voice over. A fost o munca in echipa iar Cristi le-a gestionat si le-a dus la capat pe toate”, a spus Liviu Popovici.

Datorita succesului pe care l-a inregistrat premiera filmului “Baia Mare, orasul aurului”, acesta va fi redat zilnic, pana in data de 25 septembrie inclusiv, in incinta fostului cinematograf “Minerul”, cu incepere de la ora 18.00.

Sursa: Simona Vasiac