Monden

FESTIVALUL CASTANELOR – Concertul de muzica clasica sustinut de Zoli TOTH Project a adunat sute de baimareni in sala de spectacole a fostului Cinematograf “Minerul”. “Locatia a fost una inedita. Nu canti in fiecare zi intr-o locatie ca asta” – Zoli Toth (VIDEO)

Vezi VIDEO
Sala de spectacole a fostului Cinematograf “Minerul” s-a transformat ieri seara intr-o adevarata scena pentru un concert de muzica clasica inedit. Zoli TOTH Project a adunat la primul concert al sau din Baia Mare sute de baimareni, dornici sa retraiasca clipele tineretii in care Cinematograful “Minerul” era un reper cultural important al municipiului. Evenimentul a marcat prima seara a concertelor organizate in cadrul Festivalului Castanelor.

Zoli Toth, fostul component al trupei Sistem, a urcat pe scena alaturi de colegii din noul sau proiect, in fata a sute de baimareni. Sala de spectacole i-a impresionat pana si pe artisti. 

“A fost un concert foarte bun pentru noi si publicul a fost extraordinar. A fost mult mai emotionant decat am crezut la inceput. Se pare ca prieteniile care ma leaga de orasul Baia Mare ma fac de fiecare data sa ma simt special aici. Locatia a fost una inedita. Nu canti in fiecare zi intr-o locatie ca asta. Dar ma bucur ca exista un plan pentru aceasta locatie si ca baimarenii vor avea o noua sala de spectacole ceea ce in ziua de azi este o minune. Nu numai in Baia Mare ci in toata Romania. Sa se construiasca o sala de spectacole nu am mai auzit demult. Carciumi am mai vazut si tot felul de restaurante si baruri dar sali de spectacole mai putin”, a spus Zoli Toth. 

Zoli TOTH Project este un proiect demarat in aprilie 2014. Odata cu destramarea trupei Sistem, Zoli Toth alaturi de alti trei tineri ambitiosi, a pus bazele unui proiect inedit. Pana in acest moment, sunetele de percutie, vioara si violoncel au impresionat publicul de la peste 50 de concerte desfasurate atat in tara cat si in strainatate. 

“Concerte avem multe. Suntem angrenati intr-un proiect foarte interesant la Teatrul Bulandra din Bucuresti. Un spectacol care se numeste “Dosarele Bach”, in regia lui Alexandru Darie in care noi cantam live timp de 80 de minute, pe intreaga durata a spectacolului. Este un spectacol, am putea sa spunem ca este un teatru cinematic 2D cu actori 3D. Este un proiect de avangarda dar care a prins foarte bine la publicul bucurestean in acest moment”, a declarat Zoli Toth.

Chiar daca trupa Sistem, fosta formatie din care facea parte si Zoli Toth, s-a bucurat de un succes impresionant la Eurovision, artistul a declarat ca nu are de gand sa se inscrie in competitia internationala alaturi de noii colegi.

Sursa: Simona Vasiac