Cultura

FESTIVALUL CASTANELOR – Cinematograful “Minerul” va gazdui premiera filmului “Baia Mare, orasul aurului” (VIDEO)

Vezi VIDEO
Cea de-a doua zi dedicata manifestarilor Festivalului Castanelor va aduce in fata baimarenilor o premiera. Este vorba despre filmul “Baia Mare, orasul aurului”. Fascinati de istoria municipiului, Liviu si Cristian Popovici, cei doi producatori ai filmului, s-au decis sa aduca in fata publicului tainele orasului Baia Mare. Premiera va avea loc maine, 22 septembrie, in sala de spectacole a Cinematografului Minerul, cu incepere de la ora 20.00 Proiectul, unul indraznet, este sustinut de primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches.

Dupa cum spun Liviu si Cristian Popovici, cei doi producatori ai filmului “Baia Mare, orasul aurului”, experienta de a reda in imagini tainele unui oras care a fost permanent invaluita in culoarea aurului a fost una placuta si interesanta.

“Fiind baimarean, am vazut ca la noi in oras nu avem un mijloc specific de prezentare a orasului si avand in vedere ca in foarte multe orase stiu ca s-au mai facut asemenea filme consideram ca nu trebuie sa iesim din trend. Mai ales acuma, cand Baia Mare se doreste Capitala Culturala Europeana. Ideea este ca mi-am dorit acest film. Este un proiect de suflet. Mi-am dorit impreuna cu Cristi sa realizam acest film”, a declarat Liviu Popovici, unul dintre producatorii filmului “Baia Mare, orasul aurului”.

Filmarile au fost realizate in timp indelungat iar echipa care a muncit pentru acest proiect considera ca, prin intermediul imaginilor, baimarenii pot afla lucruri inedite despre orasul in care locuiesc.

“Filmarile s-au desfasurat pe parcursul a doi ani iar locurile alese au fost cele mai reprezentative din municipiul Baia Mare. Este vorba despre cladiri istorice si alte locuri importante. Am filmat si in interioare, in unele locuri in care nu am fost niciodata si probabil ca va fi o premiera pentru unii cand vor vedea acele imagini”, a mai spus Cristian Popovici.

Premiera filmului va avea loc maine, 22 septembrie, cu incepere de la ora 20.00. Sala de spectacole a Cinematografului “Minerul” va prinde astfel viata printr-o prezentare inedita mai ales ca si cladirea emblematica a Centrului Istoric are un loc aparte in acest film.

Sursa: Simona Vasiac