Comunitate

Fără autorizaţie sanitară! Un sfert din şcolile Maramureşului încă aşteaptă să fie autorizate

Din cauza că nu au apă potabilă, pentru că mobilierul de care dispun nu este adecvat sau pentru că toalete din fundul curţii încă mai sunt realitate, un sfert din şcolile Maramureşului nu au autorizaţie sanitară de funcţionare. Statisticile întocmite de oficialii Inspectoratului Şcolar judeţean Maramureş arată că la debutul noului an şcolar din cele 166 de şcoli cu personalitate juridică, doar 109 aveau autorizaţie de funcţionare,l iar 6 erau în curs de autorizare .

„Având în vedere că autorizarea unităţii şcolare se face pe un singur dosar cu toate spaţiile în care se desfăşoară activitatea, clădirea unităţii sco­lare cu personalitate juridică, structuri arondate şi posturi, neîndeplinirea condiţiilor de autorizare la una din locaţii duce la neacordarea autorizaţiei sanitare pentru şcoală cu Personalitate Juridică”, a arătat inspectorul şcolar general din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş, prof. Ana Moldovan.

Printre cauzele care au dus la neautorizarea sanitară a clădirilor în care funcţionează unităţi de învăţământ se numără: lipsa grupurilor sanitare interioare sau realizarea lucrărilor la toalete fără documentaţie tehnică avizată sanitar. De asemenea, în unele situaţii lipsesc grupurile sanitare la etaj sau grupurile sanitare pentru persoanele cu handicap. La baza neautorizarii stă şi nerespectarea circuitelor la bucătării în cazul grădiniţelor cu program prelungit, au mai arătat oficialii ISj Maramureş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *