Actualitate

Fără amenzi ! Inspecția muncii pregătește o amplă campanie de conștientizare a angajatorilor

Inspecția Muncii pregătește o campanie națională de conștientizare care urmărește informarea, prevenirea și nu sancționarea angajatorilor. In perioada aminita verificarile inspectorilor de munca vor fi concentrate pe cunoasterea si constientizarea beneficiilor  muncii legale , dar si a riscurilor la care se supun angajatii si angjatorii in cazuril;e de munca nedeclarata.

” În perioada 4 decembrie 2017 – 31 ianuarie 2018, Inspecția Muncii va desfășura o campanie națională de conștientizare care urmărește informarea, prevenirea și nu sancționarea angajatorilor. Acțiunile inspectorilor de muncă vor fi legate de completarea si transmiterea in registrul general de evidență a salariaților a elementelor raportului de muncă ca urmare a transferului contribuțiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat. De asemenea, vom insista pentru cunoașterea și conștientizarea beneficiilor muncii legale și asupra riscurilor la care se expun atât angajații cât și angajatorii în cazurile de muncă nedeclarată. Având în vedere necesitatea operării modificărilor salariale începând cu 1 ianuarie 2018, consider că este binevenită clarificarea unor aspecte privind modul de interpretare şi de aplicare a prevederilor legale referitoare la registrul general de evidență a salariaților și în ceea ce priveşte modicările contractului individual de muncă, completarea si transmiterea datelor în REVISAL” se arata intrun comunicat de presa al institutiei .

Pentru a veni în sprijinul angajatorilor, inspectoratele teritoriale de munca vor disemina informații referitoare la punerea în aplicare a modificărilor legislative cu privire la registrul general de evidență a salariaților și privind completarea si transmiterea elementelor raportului de muncă ca urmare a transferului contribuțiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat.

Se vor organiza sesiuni de informare și conştientizare care se vor concentra pe entitățile din grupul țintă identificate, urmate de conferințe și comunicate de presă pentru mediatizarea rezultatelor- se mai arata in comunicat .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *