Comunitate

FACULTATI – Universitatile din Bucuresti incep astazi inscrierile pe specializari

Inscrierea candidatilor la admiterea la Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, Academia de Studii Economice, UMF “Carol Davila” si Universitatea Tehnica de Constructii incep luni, potrivit calendarelor aprobate de senatele universitare ale institutiilor de invatamant superior.

Astfel, inscrierile la Universitatea Politehnica din Bucuresti se fac in perioada 16 – 21 iulie, iar concursul de admitere se va desfasura in zilele de 23 si 24 iulie. Pentru anul universitar 2012-2013, UPB organizeaza concurs de admitere in anul I de studii universitare de licenta (cursuri de zi) cu durata de 4 ani, in cadrul a 15 facultati.

Admiterea se realizeaza pe baza a doua probe scrise (test grila), pentru 8 dintre facultatile UPB, iar pentru celelalte 7 facultati se va face pe baza unei probe orale-interviu si pe baza rezultatelor examenului de Bacalaureat.

Inscrierile la admiterea la cursurile de licenta ale Academiei de Studii Economice se vor face pentru invatamantul de zi intre 17 si 21 iulie, iar pentru invatamantul la distanta in doua etape intre 16 si 20 iulie si 23 – 27 iulie.

Sustinerea probei scrise de competenta lingvistica pentru candidatii inscrisi la programe cu predare intr-o limba straina la invatamantul de zi va avea loc in 23 iulie, iar rezultatele vor fi afisate dupa numai o zi, in 24 iulie.

In data de 26 iulie se vor afisa listele cu candidatii admisi pentru locurile finantate prin granturi de studiu si taxa. Pentru invatamantul la distanta afisarea listelor cu candidatii inscrisi se va face in 27 iulie.

Cea de-a doua etapa a admiterii la invatamantul la distanta la ASE va avea loc intre 10-13 septembrie.

Perioada de inscriere la concursul de admitere la facultatile Universitatii din Bucuresti s-a prelungit la cererea candidatilor avand in vedere ca rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat din sesiunea iulie s-au afisat vineri.

Astfel, inscrierile s-au prelungit la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala si la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii pana la data de 16 iulie, la Facultatea de Matematica si Informatica, Facultatea de Istorie si Facultatea de Geografie – pana la data de 17 iulie, la facultatile de Litere, de Stiinte Politice, de Drept, Biologie, Administratie si Afaceri, Biologie, CREDIS – Administratie si Afaceri ID, Limbi si Literaturi Straine – pana la data de 18 iulie.

La Facultatea de Fizica inscrierea s-a prelungit pana la data de 19 iulie, la Facultatea de Chimie si Facultatea de Filosofie pana la data de 20 iulie, iar la Facultatea de Geologie si Geofizica pana pe 21 iulie.

Inscrierile la UMF “Carol Davila” se fac intre 16 si 22 iulie, la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti intre 16-25 iulie, ia la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti intre 16 si 23 iulie. 

CITESTE SI:
ADMITERE – Incep inscrierile pentru admiterea in universitati – care sunt facultatile din Bucuresti unde se intra cu examen
Sursa: Agerpres