112

Fabrică de haine contrafăcute, descoperită de poliţişti

Peste 3.000 de articole de îmbrăcăminte susceptibile de a fi contrafăcute, 27.500 de etichete cu însemnele unor mărci protejate, precum și aparatură și materile folosite în activitatea de ,,inscripționare” a hainelor au fost ridicate de polițiștii din Ilfov în urma a două percheziții efectuate în București și Ilfov.

Vineri, 19 ianuari., polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov au efectuat o acțiune pentru destructurarea unei grupări bănuite că ar fi contrafăcut obiecte vestimentare.

Astfel, a fost efectuată o percheziție la un imobil din orașul Pantelimon, unde a descoperit o fabrică de îmbrăcăminte ce funcționa în mod clandestin și o percheziție la un depozit din București, unde membrii grupării aveau depozitate articole vestimentare neinscripționate, dar și inscripționate cu diferite mărci cunoscute.

Polițiștii au ridicat pentru continuarea cercetărilor, de la cele două spații percheziționate,  peste 3.000 de articole de îmbrăcăminte succeptibile de a fi contrafăcute, respectiv treninguri, veste, pantaloni, cămăși, geci, peste 27.500 de etichete cu mărci cunoscute, aproximativ de 6.400 cheițe de fermoar inscripționate cu o marcă protejată, peste 4.500 de abțibilduri inscripționate cu însemnele unor mărci, precum și aparatura și materialele utilizate în activitatea infracțională.

De asemenea, patru persoane au fost aduse la sediul poliției pentru audieri, două dintre acestea au fost reținute și urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu cu propuneri legale.

Din cercetări au rezultat indicii că membrii grupării ar fi adus din Turcia articole de îmbracăminte neinscripționate la depozitul din București, de unde hainele ar fi fost tansferate și inscripționate cu mărci cunoscute la fabrica ce funcționa în mod clandestin în orașul Pantelimon.

Ulterior, marfa ar fi fost comercializată prin complexe comerciale din București și din țară, precum și în mediul online.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 500.000 de euro.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ilfov continuă cercetările față de cei în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrafacere a unei mărci înregistrate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *