Actualitate

EXPOZITIE – Sigilii din secolul al XVIII-lea, la Muzeul de Mineralogie din Baia Mare

O expozitie inedita, care cuprinde sigilii din secolul al XVIII-lea, dar si peceti si stampile din secolele XIX si XX, va fi deschisa publicului larg incepand de joi, 19 iulie, la Muzeul de Mineralogie din Baia Mare. Aceasta va cuprinde mai multe obiecte de patrimoniu, pastrate si conservate de catre Muzeul „Casa Muresenilor”, din Brasov.

Deschiderea expozitiei „Sigiliul – Garantia originalitatii” va avea loc la ora 13. Cea mai veche pecete din colectia Muzeului „Casa Muresenilor”, datand din anul 1770, tipare si stampile ale familiei Muresianu, dar si alte tipare provenite din diverse colectii vor putea fi descoperite in vitrinele Muzeului de Mineralogie.

In patrimoniul muzeului brasovean s-au pastrat 276 de impresiuni sigilare conservate pe documente. Sapte din aceste peceti dateaza din secolul al XVIII-lea, iar celelalte peceti si stampile sunt din secolele XIX si XX.

Organizatorii au anuntat ca expozitia va fi deschisa la Muzeul de Mineralogie pentru cel putin doua luni. Pretul unui bilet de intrare este de 3 lei pentru elevi si studenti, 7 lei pentru adulti si 5 lei pentru grupurile de adulti.
Sursa: Gabriela Kuhajda