Cultura

EXPOZITIE – Sala aproape goala la expozitia de nuduri deschisa in Baia Mare (VIDEO)

Foto: expo nuduri - Teodor Pantea (c) eMaramures.roVezi VIDEO
Baimarenii prezenti la vernisajul expozitiei de nuduri ”Univers diafan”, care a avut loc azi, 20 iulie, la Biblioteca Judeteana din Baia Mare, au putut fi numarati pe degetele de la maini. Sala a fost aproape goala, fapt care l-a pus intr-o situatie delicata pe autorul lor, profesorul universitar Teodor Pantea, care a venit special de la Oradea sa isi prezinte fotografiile nud in fata publicului baimarean.

Dezamagit de numarul redus de persoane interesate de arta nudului, Teodor Pantea nu s-a aratat dispus sa revina prea grabnic pe malul Sasarului. Peste 40 de fotografii prelucrate si imprimate pe calc au fost expuse pe simezele Salonului Artelor. Tinere goale, in diferite ipostaze, au fost surprinse in cadru de profesorul universitar, care a declarat ca astfel isi propune sa elimine prejudecatile despre fotografia nud. 

Foto: expo nuduri - Teodor Pantea (c) eMaramures.ro”Fotografia pentru mine este o pasiune veche, de foarte multi ani, ajunsa la dimensiuni pe care as putea sa le calific drept patologice. Ceea ce vedeti aici este o expozitie prezentata intr-o modalitate unitara si originala. E o expozitie care prezinta fascinatia, frumusetea feminina, pe care am cautat sa o prezint intr-o maniera in care sa insist mai mult spre frumusete, fragilitate, fara a ocoli o latura erotica, judicios dozata”, a spus, in deschiderea expozitiei, profesorul Teodor Pantea.

Acesta a precizat ca fotografiile realizate au fost expuse si in alte orase din tara, dar si in strainatate. Expozitia va ramane deschisa publicului pana la finalul acestei luni.
Sursa: Gabriela Kuhajda