Cultura

EXPOZITIE RETROSPECTIVA – 48 de lucrari ale artistilor baimareni contemporani, expuse la Gold Plaza Baia Mare

Foto Expozitie artisti baimareni (c) eMM.ro 
Foto Expozitie artisti baimareni (c) eMM.ro 

O expozitie retrospectiva, ce va cuprinde lucrari ale pictorilor contemporani din Baia Mare, va fi prezentata iubitoror de arta maine, 9 iulie, la sediul „Golden Gallery” din complexul Gold Plazza Baia Mare. Vernisajul este organizat de Muzeul Judetean de Arta „Centrul Artistic Baia Mare”, in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Cultura si Patrimoniu National Maramures.

Expozitia „Pictori baimareni contemporani in colectiile Muzeului Judetean de Arta «Centrul Artistic Baia Mare»” va fi prezentata de dr. Tiberiu Alexa, directorul Muzeului de Arta Baia Mare si de dr. Ioan Marchis, directorul Directiei Judetene pentru Cultura si Patrimoniu National Maramures si curator al «Golden Gallery».

Expozitia cuprinde piese reprezentative inedite din colectiile de arta contemporana ale muzeului baimarean. Majoritatea panzelor nu au mai fost expuse pentru public in ultimele trei decenii.

Prin cele 48 de picturi realizate de 46 artisti in perioada 1952 – 2011, expozitia propune publicului o incursiune sintetica in istoria contemporana a ultimelor sase decenii din evolutia Centrului Artistic Baia Mare. 

Foto Lista lucrari (c) eMM.ro

Numele creatorilor de notorietate majora activi in deceniile sase, sapte si opt ale secolului trecut sunt secondate de lucrari reprezentative realizate de artisti de notorietate regionala care au contribuit substantial, din anii 1980 pana astazi, la diversificarea, dinamizarea si innoirea continua a vietii artistice baimarene.
Sursa: I.O.