Cultura

EXPOZITIE – Patru nume importante in arta fotografica romaneasca isi expun lucrarile la sediul Fundatiei “Baia Mare 2021” (VIDEO)

Vezi VIDEO
Sediul Fundatiei “Baia Mare 2021” s-a transformat in galerie de arta. Mihai Grigorescu, Laszlo-Tibor Olah, Hajdu Tamas si Vasile Dorolti si-au expus ieri seara lucrarile intr-o expozitie intitulata “Generatii “.La evenimentul artistic a participat si Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

Potrivit organizatorilor expozitiei, demersul de a transforma sediul Fundatiei “Baia Mare 2021” in galerie de arta este unul inedit si face parte dintr-un amplu proiect de punere in lumina a performantelor fotografilor baimareni contemporani.

“Am luat decizia de a deschide fundatia ca galerie alternativa de arta, ca galerie gazda pentru urmatorii sase ani intrucat ni se pare normal ca un spatiu in care se lucreaza pentru titlul de Capitala Culturala Europeana sa fie un spatiu deschis, in primul rand, culturii si publicului”, a declarat Vlad Tausance, directorul artistic al Fundatiei “Baia Mare 2021”. 

Prezent la expozitie, primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, a vorbit despre importanta atentiei acordate artistilor baimareni.

“Sunt bucuros ca incepem inaugurarea acestui spatiu printr-o astfel de expozitie care arata diversitatea noastra dar si maturitatea artistilor nostri. Cred ca trebuie sa ne uitam mult mai cu atentie la artistii baimareni pe care ii avem. Cred ca trebuie sa ne uitam mult mai cu atentie la artistii mai tineri si mai curajosi, mai avangardisti pe care ii avem in orasul nostru. Cred ca trebuie sa facem in asa fel incat sa oferim cat mai multe platforme de a se manifesta. Orasul nostru este divers. Aceasta expozitie este una care arata diversitatea. Sunt patru perspective care ne sunt prezentate, patru artisti si cred ca acesta este lucrul pe care il putem defini ca si principala calitate, valoare a orasului nostru – diversitatea”, a spus Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare. 

Cei patru artisti care si-au expus lucrarile in cadrul expozitiei sunt nume importante in arta fotografica romaneasca.

“Suntem patru oameni diferiti si a fost oarecum dificil sa alegem din portofoliul fiecaruia lucrari care sa reprezinte aceasta tema, “Generatii” pentru ca nu semanam aproape deloc, dupa cum va puteti da seama. Dar pana la urma sper ca selectia a fost buna si ceea ce vedeti sa va incante privirea”, a spus artistul Mihai Grigorescu.

Expozitia “Generatii” este deschisa publicului pana in data de 24 octombrie. Aceasta face parte din programul de candidatura al municipiului Baia Mare la titlul de Capitala Europeana a Culturii.

Sursa: Simona Vasiac