Actualitate

EXPLOZIE – Doua cisterne cu combustibil si doua TIR-uri au luat foc, langa o rafinarie din Pitesti

Doua cisterne incarcate cu combustibil si doua TIR-uri, parcate langa Pitesti, pe un drum spre Rafinaria Arpechim, au luat foc, in aceasta dimineata, de 20 iulie, dupa ce una dintre cisterne a explodat, nefiind inregistrate victime, iar la fata locului s-au deplasat trei autospeciale ale pompierilor.

Potrivit reprezentantilor Ispectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Arges, cisternele incarcate cu pacura si TIR-urile erau stationate in momentul izbucnirii flacarilor.

Primele date arata ca initial a fost o explozie la compartimentul unei cisterne, iar ulterior focul s-a extins la cealalta cisterna si la doua TIR-uri.

“La fata locului s-au deplasat pompierii militari ai Detasamentului Pitesti. Sunt trei autospeciale cu apa si spuma care actioneaza. Nu sunt victime, la fata locului este si o ambulanta SMURD“, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Arges, Madalina Epure.
In urma incendiului nu au fost inregistrate persoane ranite.

Ea a precizat ca deocamdata nu se cunosc cauzele izbucnirii focului. “Pompierii stopescc recipientele si TIR-urile, iar focul este spre lichidare”, a mai spus Epure. Incidentul a avut loc la aproximativ 500 de metri de Rafinaria Arpechim.

Sursa: Mediafax