Monden

EXCLUSIV eMM.ro – OPULENTA – Cristalele de pe masa emirilor din Dubai si starurilor de la Hollywood au fost aduse in Baia Mare (GALERIE VIDEO)

 FOTO: Cristale de lux
 

Vezi VIDEO
Vezi VIDEO editat
O particica din somptuoasele resedinte ale miliardarilor lumii a fost dezvaluita baimarenilor in cadrul unei expozitii organizata in premiera nationala chiar in municipiul resedinta a judetului Maramures. Luxul din casele emirilor din Dubai ori din cele ale vedetelor de cinema, la care un om de rand nu poate avea acces, a fost prezentat intr-o bijuterie din Baia Mare, asta si pentru ca obiectele, confectionate din cristal, sunt adevarate opere de arta. Preturile au fost pastrate la secret, producatorii italieni de la ColleVilca precizand ca acestea sunt comunicate doar celor care le comanda. Tinand cont ca printre cumparatori se numara fostul premier Silvio Berlusconi, actrita Angelina Jolie ori familii instarire din emiratele arabe, nu e greu de stabilit ca produsele sunt accesibile doar celor care au in conturi sume cu multe zerouri.

Piata de lux nu a fost in criza in ciuda problemelor financiare internationale, pentru ca bogatasii lumii nu se zgarcesc cand fac cumparaturi pentru ei. O confirmare a venit si de la reprezentantii companiei ColleVilca din Italia, care nu s-au plans de mersul afacerilor, din contra au spus ca numarul comenzilor a crescut.

In Baia Mare, produsele lor exclusiviste au fost expuse in bijuteria Luxor, o imprejurare fericita facand posibil acest lucru. Unul dintre designerii firmei italiene este un artist sticlar originar din municipiul maramuresean, Mugur Marius Michis. El a fost liantul care le-a permis baimarenilor sa vada ce inseamna luxul adevarat.

Baimareanul, care de 17 ani lucreaza in domeniu, a dezvaluit cateva lucruri interesante despre compania pentru creeaza in prezent si chiar a prezentat cateva dintre cele mai scumpe piese ColleVilca. Printre acestea s-au regasit un cap de cal din cristal pur, cu insertii din aur de 24 de karate. Obiectul de decor, care cantareste 11 kilograme, a fost creat special pentru o familie instarita din Dubai. Tot o comanda speciala a fost si “Vaza Diamant”, pe care si-au dorit-o cei de la casa de bijuterii Tiffany.

“Cristalul a fost dintotodeauna un obiect de lux foarte admirat care iti umple casa de lumina, de frumusete. Diferenta intre aceste piese si obiectele obisnuite se noteaza prin calitate, stralucire, rezistenta, design, modalitate de lucru pentru ca toate sunt realizate manual”, a explicat artistul Mugur Marius Michis.

Artistul sticlar a mai spus ca in preferintele cumparatorilor se regasesc colectiile de pahare si accesoriile necesare la servirea bauturilor, dar si colectiile de bomboniere. Designerii italieni au cucerit miliardarii lumii cu paharele pentru degustarea vinului care se rotesc pe masa – Vilca Swing, dar si cu sticlele si decantoarele care atrag privirile prin frumusetea si stralucirea lor. Micutele bomboniere din cristal au avut si ele succes, baimareanul de la ColleVilca dezvaluind ca o printesa din Qatar a comandat 4.000 de bucati pentru nunta sa.

Printre clienti se mai numara si vedete de la Hollywood, printre care Angelina Jolie, Kevin Costner sau Harrison Ford, care petrec ore in sir in showroom-urile companiei. Un client fidel al acestei marci este si Silvio Berlusconi, fostul prim-ministru al Italiei.

“Printre clientii speciali il avem pe Silvio Berlusconi care cred ca si-a umplut toate vilele cu aceste pahare pentru ca a ramas uimit de calitatea lor. Pentru ca ne-a comandat foarte multe pahare am vrut sa le schimbam numele in «Silvio»”, a spus Mugur Marius Michis.

Compania italiana, care are o istorie de peste o jumatate de secol, este prea putin cunoscuta in Romania, tinand cont si de faptul ca artistii sticlari se adreseaza unei categorii de oameni cu bani, care plateste cateva sute de dolari pe un pahar doar ca sa auda clinchetul cristalin in momentul in care se desfata cu un vin vechi si, bineinteles, rar.
Sursa: Diana Grad