Comunitate

EXAMENE – Peste 4.500 de elevi maramureseni intra la evaluarea nationala

Incepand de luni, 25 iunie, elevii care au terminat in acest an clasa a VIII-a vor intra in febra examenelor. Prima proba prin care trebuie sa treaca scolarii va fi cea de limba si literatura romana. In Maramures, 4.594 de elevi au fost inscrisi pentru sustinerea evaluarii nationale.

Trei examene vor avea de sustinut elevii din clasele a VIII-a. Luni, 25 iunie, va avea loc examenul de limba si literatura romana, urmand ca marti, 26 iunie, sa aiba loc proba scrisa de limba si literatura materna. Ultima testare va avea loc miercuri, 27 iunie, la disciplina matematica.

Examenele incep la ora 9.00, iar accesul elevilor in sali se va face cel mai tarziu cu 30 de minute inainte de inceperea probelor. Intrarea in sala cu materiale ajutatoare, mijloace electronice de calcul sau de comunicare este strict interzisa, Ministerul Educatiei avertizand ca frauda sau tentativa de frauda atrage dupa sine eliminarea din sala si acordarea notei 1 la lucrarea respectiva.

Primele rezultate vor fi afisate in 29 iunie, pana la ora 14.00, iar in aceeasi zi, pana la ora 18.00 vor putea fi depuse contestatiile. Afisarea rezultatelor finale, dupa contestatii, va fi facuta in data de 2 iulie.
Sursa: Gabriela Kuhajda