Comunitate

EXAMEN – DASCALI – 11 candidati pe un loc la examenul de titularizare de anul acesta, in Maramures

Examen titularizare (c) eMM.ro11 candidati pe un loc la examenul de titularizare vor fi anul acesta in Maramures. Posturile titularizabile sunt cele mai ravnite de profesori, astfel ca anul acesta cei peste 1.600 de dascali se vor “bate” pentru doar 143 de locuri scoase la concurs. Totusi, pentru cei care promoveaza examenul cu note mai mici de 7, mai sunt si cele 521 de posturi netitularizabile, care asteapta sa fie ocupate.

24 iunie a fost data limita de depunere a dosarelor pentru examenul de titularizare de anul acesta. Cu toate ca au avut la dispozitie 11 zile pentru a se prezenta cu dosarul de concurs, multi dintre candidati au lasat inscrierea pe ultima suta de metri, doar in ultimele doua zile fiind inregistrati 568 de candidati.

Examenul se va desfasura pe data de 13 iulie, insa pentru a putea sustine proba, candidatii sunt nevoiti sa mai faca un drum, in perioada 4-6 iulie, la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” din Baia Mare, acolo unde s-au inscris, pentru a-si valida fisa de inscriere. In cazul nevalidarii fisei, concurentii nu vor putea sustine examenul, dupa cum a aratat Pavel Filip, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Maramures.

1.618 candidati si-au depus dosarele, dar nu toti se vor prezenta la examenul din iulie, pentru ca „un alt concurs se va desfasura in data de 4 august, pentru posturile ramase vacante”, a mai precizat Pavel Filip. Astfel, se asteapta ca acei candidati mai putin pregatiti, dar si profesorii inscrisi pentru continuitate pe postul detinut in prezent sa se prezinte doar la examinarea din august.
Sursa: Gabriela Kuhajda