Comunitate

EXAMEN – Bacalaureatul continua azi cu evaluarea competentelor de comunicare la limba romana

Prima sesiune a examenului de bacalaureat continua astazi cu cea de-a doua zi de testare a competentelor de comunicare la limba si literatura romana, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

La prima proba a sesiunii iunie-iulie a bacalaureatului, care se desfasoara intre 11 si 13 iunie, s-au inscris la nivel national 155.955 de candidati, dintre acestia 23.000 numai in Capitala.

In perioada 13 – 15 iunie va avea loc proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna (proba B): croata, maghiara, germana, sarba, slovaca, turca si ucraineana la care s-au inscris 7669 de absolventi de liceu.

Evaluarea competentelor digitale (proba D) se va desfasura in perioada 15-18 iunie, iar evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C) intre 25 si 27 iunie.

Prima proba scrisa, cea la Limba si literatura romana – proba E)a), va avea loc in 2 iulie la ea inscriindu-se 171.720 candidati, in 3 iulie cea la Limba si literatura materna – proba E)b) -, proba scrisa, in 4 iulie proba obligatorie a profilului – proba E)c) -, proba scrisa.

Ultima proba, cea la alegere a profilului si specializarii – proba E)d) se va tine in 6 iulie, afisarea rezultatelor va avea loc in 8 iulie, iar in 9 iulie, intre orele 8 si 12, depunerea contestatiilor. Rezolvarea contestatiilor se va face intre 10 si 12 iulie, iar pe 13 iulie vor fi afisate rezultatele finale in urma contestatiilor.

Promovabilitatea in Bucuresti la prima sesiune a examenului de bacalaureat din 2011 a fost de aproximativ 42,02% inainte de contestatii, iar dupa contestatii a crescut cu 1,77%, ajungand la 43,79%.
Sursa: Agerpres