Actualitate Cultura

Eveniment “de suflet” pentru Cătălin Cherecheş – FOTO

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare a participat joi, 22 martie la un eveniment de suflet. Scriitorul şi omul de presă Gheorghe Pârja a lansat volumul “Ochii Basarabiei”, eveniment editorial la care a participat şi primarul.

Cătălin Cherecheş le-a vorbit celor prezenţi despre prietenia care îl leagă de scriitor, dar şi despre sentimentele pe care le are faţă de tărâmul românesc de dincolo de Prut: Basarabia.

“Am avut bucuria sa fiu alături de Gheorghe Pârja, astăzi, când a adus în lumină un volum de suflet, o încununare a mulți ani de experiență culturală și jurnalistică, despre de un subiect extrem de generos, sfânt pentru noi: Basarabia.

I-am fost alături pentru că îl simt în mod pregnant din perspectiva de tată și de prieten. Tatăl dragei mele colege șincaiste, Ioana, și prieten al tatălui meu. Așa l-am cunoscut eu pe Gheorghe Pârja. Abia apoi l-am descoperit, apreciat și iubit ca poet, scriitor și jurnalist.

navigate_before
navigate_next

Gheorghe Pârja și Basarabia s-au așezat în mintea și în sufletul meu într-o toamnă târzie… Noiembrie 2001. Acasă în sertar, în biblioteca mamei mele, am o înregistrare audio cu Gheorghe Pârja împreună cu alți prieteni, oameni de cultură, oameni cu o profundă sensibilitate, care veneau din Basarabia și se gândeau la tatăl meu. Erau zilele când Dumnezeu a ales ca tatăl meu să ne privească din stele. Erau zilele în care și eu și mama mea am început să ne cunoaștem prietenii adevărați. Iar Gheorghe Pârja este prietenul nostru adevărat! Este prietenul pe care ni l-a dăruit tatăl meu!”, a spus Cătălin Cherecheş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *