Actualitate

EVAZIUNE FISCALA – Cazino clandestin descoperit in Baia Mare

 Foto: cazino ilegal Baia Mare (c) eMaramures.ro
 Foto: cazino ilegal Baia Mare (c) IPJ Maramures

Peste o sala de jocuri ilegala au dat politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor al IPJ Maramures, care au efectuat o perchezitie impreuna cu un procuror baimarean. Descinderea a avut loc la o societate comerciala din judetul Satu Mare, cu punct de lucru in Baia Mare. Firma organiza jocuri de noroc fara licenta, iar din primele calcule a rezultat un prejudiciu de peste 1 milion de lei.

Cu ocazia perchezitiei efectuate intr-un imobil din municipiul resedinta de judet, oamenii legii au descoperit 7 mese de joc cu 10 posturi, la care aveau loc frecvent jocuri de noroc in sistem piramidal. “Intrucat societatea comerciala nu detine licenta de organizator jocuri de noroc specifice cazinourilor si autorizatii de exploatare, s-a dispus ridicarea tuturor bunurilor folosite in activitatea infractionala, inclusiv mesele de joc, jetoanele si pachetele de carti de joc”, au aratat reprezentantii IPJ Maramures. 

Foto: cazino ilegal Baia Mare

Prin neplata taxelor de autorizare catre Ministerul Finantelor, aferente organizarii jocurilor de noroc s-a adus un prejudiciu bugetului de stat de aproximativ 1.275.000 lei, reprezentand taxele datorate pentru obtinerea licentei de organizator jocuri de noroc si autorizatiile de exploatare pentru cele 7 mese de joc.

Prejudiciul total urmeaza a fi stabilit in concret de organele fiscale sub aspectul neplatii taxelor legale si a neinregistrarii in contabilitate a tuturor veniturilor realizate de societatea comerciala. 

Foto: cazino ilegal Baia Mare (c) IPJ Maramures

Sursa: Ioana Osan