Administratie

Este oficial! Austriecii de la Strabag vor gestiona timp de 4 ani infrastructura rutieră din Baia Mare

Austriecii de la Strabag vor gestiona timp de 4 ani infrastructura rutieră din Baia Mare. Acest contract vă cuprinde, în general, toate lucrările de reparații care se vor efectua la străzile, trotuarele și zonele pietonale din Baia Mare astfel încât la finalul acestui contract infrastructura din Baia Mare să fie ridicată la standardele pe care cetățenii și autoritatea locală și-o doresc. Acest contract cadru este rezultatul unei proceduri laborioase care s-a desfășurat pe o perioadă de mai multe luni și care a avut ca și participanți 3 societăți comerciale. După contestații, câștigători ai licitației au fost cei de la ARL – Strabag din Cluj în asociere cu Costrurom Baia Mare și Nord Vest Infrastructură şi Servicii.

Contractul cu partea austriacă a fost semnat marţi, 6 martie, la Centrul de Afaceri “Millenium”. Primarul Cătălin Cherecheș a semnat acordul cadru pentru gestiune, întreținere și reparații străzi în Municipiul Baia Mare pe o perioadă de minim 4 ani. Alături de domnia sa au fost prezenți Dan Lucian Mihancea, reprezentantul liderului de contract ARL-Strabag, reprezentantul firmei care a câștigat licitația organizată, și Marcel Zoicaș, administratorul firmei Construrom Baia Mare.

„Consider că parteneriatul cu municipalitatea băimăreană este cel mai bun parteneriat al nostru. În acest sens ne dorim să manageriemcu eficiență maximă acest contract, să derulăm lucrările într-un interval de timp cât mai scurt și la calitatea cerută de autoritatea locală din Baia Mare. La finalul contractului ne dorim ca băimărenii să fie mulțumiți de prestația noastră” a declarat Dan Lucian Mihancea, reprezentantul liderului de contract ARL-Strabag.
Primarul municipiului a apreciat colaborarea cu liderul de contract ARL – Strabag și firma Costrurom, exemplificând prin lucrări ce au fost realizate de aceștia în zona Baia Mare.

La rândul lor și reprezentanții acestor firme s-au arătat mulțumiți de parteneriatul cu autoritatea locală, sperând ca și pe viitor lucrările pe care le vor realiza să fie apreciate atât de municipalitate, dar mai ales de băimăreni,“Îi mulțumesc domnului primar pentru aprecieri și cred că am încercat să fiu cât mai explicit în tot ceea ce am dorit și am făcut pentru comunitatea băimăreană. Am o experiență de peste 12 ani în Portugalia unde am acumulat o experiență bogată în ceea ce înseamnă astfel de lucrări și obișnuința mea este de a face lucrurile odată și bine. Consider că am adus un aport de experiență de calitate pe care l-am împărtășit autorității locale. Pe viitor sperăm să fim la fel de serioși și să realizăm lucrări de calitate alături de partenerii noștri astfel încât băimărenii să fie mulțumiți de drumurile pe care circulă” a declarat Marcel Zoicaș, administratorul societății Costrurom Baia Mare.

“Pentru mine este foarte important să abordăm lucrurile cu viziune și dinamism. Mă interesează foarte mult ca lucrările de infrastructură să nu fie niște cârpeli, ci să facem lucrări serioase, chiar dacă ele sunt la valori financiare mai ridicate decât lucrările pe care le facem în mod obișnuit provizoriu și care constatăm, în final, că ne costă mai mult decât lucrările serioase, ample și consolidate. Din această persp3ectivă vreau să intrăm odată cu acest contract într-o nouă logică a abordării lucrărilor de investiții în municipiul Baia Mare, dar și a lucrărilor de întreținere nu doar pentru drumuri, ci și pentru alte tipuri de lucrări pe care le avem (clădiri, amenajări publice, zone verzi) astfel încât standardul să fie unul ridicat. Avem în acest moment documentațiile pregătite pentru fiecare cartier pentru întreținerea și dezvoltarea infrastructurii. Vă dau exemplu cartierele Dragoș Vodă, Cuza Vodă, Gării, întreg cartierul Săsar, Vasile Alecsandri, Bilașcu-Moldovei, zona Oituz Rozelor, Ferneziu – Firiza, Valea Borcutului și toate străzile cu macadam, cu toate detaliile pentru zonele de alei de blocuri, de accese, de parcări, de zone verzi, artere de circulație și pietonale. Așadar, sunt documentațiile necesare pentru a interveni într-un mod logic și unitar astfel încât, repet, să nu existe cârpeli. Am introdus, acum, la început de an o sumă considerabilă pentru reparații de drumuri și această sumă vreau să fie utilizată pînă la mijlocul anului, în luna iulie, după care vom veni cu o suplimentare a fondurilor, respectiv cu creșterea bugetului pentru întreținerea de drumuri astfel încât tot ceea ce înseamnă lucrări începute și neterminate să fie finalizate.”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *