Politica

Emmanuel Macron: ”Proiectul privind reforma Justiției nu este compatibil cu voința noastră de a lupta contra corupției.”

Aflat în prima vizită oficială în țara noastră, președintele Franței, Emmanuel Macron, a vorbit despre incompatibilitatea proiectului de reformă din Justiție în raport cu lupta anticorupție.

Atât președintele Iohannis, cât și premierul Tudose, l-au asigurat pe Macron că proiectul va fi revizuit de așa natură încât să se păstreze pe linia lupta împotriva corupției.

“Am vorbit cu președintele și cu premierul despre proiectul privind reforma Justiției, care nu este compatibil cu voința noastră de a lupta contra corupției. Amândoi mi-au garantat dorința lor de a continua munca începută, de a reduce corupția în țară, un angajament puternic, și că toate contrasemnalele care pot fi ridicate să poata fi corectate”, a spus Macron, potrivit Ziare.com.

Cu puțin timp înainte de declarațiile președintelui francez, Uniunea Salvați România i-a cerut acestuia să ia atitudine cu privire la modificările propuse de Tudorel Tudose la legile justiției.

 

Sursa: aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *