Actualitate Cultura

Elevii maramureșeni află la ce licee vor învăța din toamnă

Aproape 4.000 de elevi maramureșeni vor afla miercuri, 12 iulie, care este liceul la care vor învăța din toamnă.

Practic, în 12 iulie are loc prima repartizare computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani, până la data începerii cursurilor anului școlar 2017-2018, urmând ca pe data de 13 iulie să fie afișate în unitățile de învățământ listele cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și lista cu locurile neocupate învățământul liceal de stat din județ.

Potrivit calendarului admiterii în licee, absolvenții de gimnaziu vor trebui să își depună dosarele la liceele la care au fost admiși până cel târziu pe 17 iulie, astfel încât o zi mai târziu, pe 18 iulie, unităție învățământului liceal de stat să poată transmite situația locurilor rămase libere. Cea de-a doua sesiune de repartizare se va desfășura pe 8 septembrie.

În Maramureș, peste 2000 de absolvenți de gimnaziu din mediul urban și alți aproximativ 1700 din mediul rural au trebuit să completeze fișele cu opțiunile care vizează liceele la care doresc să învețe în următorii patru ani.

Reamintim că repartizarea se face după media de admitere în liceu, care este media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor de gimnaziu (cu o pondere de 20%).

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *