Administratie

Elevii de 10 ai judeţului premiaţi de Consiliul Judeţean Maramureş

La ședința ordinară a Consiliului Județean Maramureș, desfășurată în luna august 2017, aleșii județeni au aprobat, prin vot unanim, utilizarea sumei de 36,35 mii lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean Maramureș, pentru premierea elevilor care au obținut media 10,00 la Evaluarea Națională și Bacalaureat. Șeful administrației județene, Gabriel Zetea a subliniat faptul că s-a ținut cont de solicitarea consilierului județean Călin Ioan Bota și a propus utilizarea sumei de 36,35 mii lei pentru a fi premiați cei 31 elevi care au obținut, în 2017,  media 10.00 la examenele de final de gimnaziu și liceu, sesiunea iunie – iulie 2017. Astfel, s-a stabilit premierea cu suma de 1.500 de lei a celor cinci elevi maramureșeni care au obținut nota 10.00 la Bacalaureat, respectiv cu 1.000 de lei a celor 26 de elevi din Maramureș care au obținut media 10.00 la Evaluarea Națională.

Festivitatea de premiere a avut loc vineri, 13 octombrie 2017, de la ora 14.00, în sala de ședințe ”Bogdan Vodă” a Consiliului Județean Maramureș și a fost prezidată de vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș. Acesta a transmis gândurile bune și felicitările președintelui Gabriel Zetea, cu mențiunea că, deși nu a putut să fie fizic la acest moment important, este cu gândul alături de fiecare dintre acești performeri în educație, dar și de părinți și dascălii care i-au pregătit. Alături de vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș s-au aflat consilierii județeni Liliana Moga, președintele Comisiei pentru Tineret și Sport, Cornel Varga, președintele Comisiei pentru Cultură și Călin Bota, inițiatorul acestui proiect.

Reprezentatul executivului Consiliului Județean a subliniat faptul că își dorește ca acest moment să se repete de la an la an, să aibă o ciclicitate, iar sala să fie tot mai plină de absolvenți care obțin nota 10.00 la examenele naționale. ”Am un mesaj de felicitare pentru voi, care faceți cinste părinților și dascălilor voștri. Suntem mândri de reușita obținută în această etapă a vieții voastre și vă dorim să vă dezvoltați ca specialiști în domeniile în care doriți să performați. Iar dacă veți ajunge aici, în locul nostru, sperăm să vă amintiți cu plăcere de acest moment și să continuați inițiativele noastre bune, aplicându-le cu cei care vor veni în urma voastră. Noi, cei din administrația județeană, alături de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, transmitem cele mai sincere felicitări pentru performanțele obținute și vă așteptăm cu noi și noi succese. Iar colegii care vin în urma voastră sperăm să vă urmeze exemplul, deoarece este nevoie de un sistem educațional performant pentru a obține succese notabile”, a conchis vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Doru Dăncuș.

Felicitări au venit și din partea inspectorului școlar general, Ana Moldovan, care a subliniat faptul că instituția Consiliului Județean a acceptat fiecare parteneriat în domeniul educației care a fost propus de-a lungul anilor, accentuând ideea că doar oamenii educați apreciază educația. A amintit, totodată, și de proiectul ”Primul ghiozdan” pentru copiii din clasele 0, inițiat de consilierul județean Liliana Moga și care, în acest an a fost implementat, prin parteneriat cu UAT-urile, la nivel județean.

”Este pentru mine un privilegiu să pot onora și premia excelența în educație alături de Consiliul Județean și mulțumesc reprezentanților instituției că sunt deschiși la toate proiectele propuse de Inspectoratul Școlar. Vă felicit din tot sufletul pentru performanța de excepție pe care ați avut-o, deoarece media 10.00 este un rezultat care are în spate foarte multă muncă, foarte multă determinare și un efort consistent al familiei, care a înțeles importanța educației. Sper ca absolvenții de gimnaziu să repete această frumoasă experiență și peste patru ani, la examenul de Bacalaureat, iar absolvenții de liceu să obțină o medie similară în anii de facultate, pentru a fi recompensați de universitățile pe care au ales să le urmeze” , a declarat inspectorul școlar general, Ana Moldovan.

Felicitări au venit și din partea consilierilor județeni prezenți în sală, Liliana Moga, Cornel Varga și Călin Bota, ultimul citând din Aristotel și arătând că, ”rădăcinile educației sunt amare, dar fructul este dulce”. În final, cei prezenți în sală au mulțumit Consiliului Județean pentru acest premiu care recunoaște performanța și au promis să fie la fel de determinați și în viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *