Comunitate

ELEVI PREMIANTI – Maramuresenii au luat doua premii 3 si o mentiune la un concurs national de fizica

In perioada 13-15 iulie 2012, la Bistrita, a avut loc etapa finala a Concursului National de Fizica pentru elevi intitulat “ Universul Einstein”, ajuns la cea de-a VIII-a editie. Au fost trimise 138 de lucrari din 27 judete, printre care si Maramuresul, elevii maramureseni obtinand doua premii III si o mentiune.

Astfel, doua echipe de elevi de la Liceul Teoretic “Emil Racovita” din Baia Mare, coordonati de profesoara Cornelia Anitas, au obtinut doua premii: premiul III la categoria licee, sectiunea Fizica aplicata, prin Alexandra Barbu, Bianca Hozan si Bianca Sabou, si inca un premiu III la categoria dedicata cluburilor de fizica a elevilor, prin David Pantea, Sorel Nagy si Paul Michis. Elevii Madalina Marincas, Timea Longver si Andrei Iura, coordonati de profesoara Viorica Chioran, de la Colegiul National “Mihai Eminescu”, au obtinut mentiune.

In concurs au fost implicati 345 elevi si 83 de profesori, dar, in urma preselectiei, doar 103 elevi si 39 de dascali coordonatori au fost invitati in finala sa sustina lucrarile. Elevilor le-au fost oferite medalii si cupe din partea organizatorilor.

Alte detalii despre concurs puteti afla aici.
Sursa: G.K.