Actualitate Politica

Elena Udrea și Ioana Băsescu, la instanța supremă

Elena Udrea, împreună cu fiica cea mare a fostului președinte, Ioana Băsescu, au fost chemate în această dimineață la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se judecă dosarul referitor la finanțarea campaniei electorale din anul 2009, afirmă AGERPRES.

Cele două femei, împreună cu jurnalistul Dan Androinic, au fost trimise în judecată de către DNA în luna mai, urmând să se decidă astăzi, de către un judecător de cameră preliminară, dacă se menține măsura controlului judiciar.

Elena Udrea, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului a fost implicată direct în campania lui Traian Băsescu, săvârșind următoarele infracțiuni, conform DNA: două fapte de instigare la luare de mită și cinci fapte de spălare de bani.

Fiica fostului președinte este cercetată pentru instigare la delapidare și instigare la spălare de bani, în timp ce jurnalistul Dan Andronic este acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

Conform procurorilor, în cursul anului 2009 când a avut loc campania electorală pentru alegerile prezidențiale, sume importante de bani ar fi fost colectate în urma unor infracțiuni de corupție, evaziune fiscal și delapidare, pentru a fi folosite ulterior în vederea plății unor servicii prestate în campanie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *