Actualitate

EFECTE BAC – Liceele care au avut rezultate slabe la bacalaureat doi ani la rand risca sa fie inchise

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, va analiza rezultatele la bacalaureat, dar si admiterea in licee, unde mii de copii intra in clasa a IX-a cu medii cuprinse intre 3 si 4,99, apoi vor fi luate masurile ce se impun, nefiind exclusa inchiderea unor scoli cu rezultate foarte slabe.

“Nu excludem ideea inchiderii unor scoli care si anul trecut au avut rezultate slabe la bacalaureat si care nu au luat nicio masura pentru ameliorarea situatiei. Dar nu vom face nimic decat dupa o ananliza atenta. Stam bland si judecam drept“, a declarat ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu.Analiza trebuie sa fie una realista, lunand in calcul foarte multi factori, a precizat Andronescu.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, duminica, ca rezultatele de la bacalaureat – 43,04 la suta – sunt sub asteptarile celor din sistemul de invatamant, incurajandu-i insa pe elevii care nu au trecut examenul sa renunte la vacanta si sa mearga la cursurile remediale.

Desi sunt cele mai slabe rezultate din ultimele doua decenii, Andronescu a refuzat sa le califice, precizand ca are “proprietatea cuvintelor” si ca se gandeste la elevi si parinti.
Nu sunt rezultate care sa multumeasca pe cineva din sistem, dar nu vreau sa-i descurajam pe copii si pe parinti”, a spus Ecaterina Andronescu, precizand ca elevii trebuie sa participe la cursurile remediale ce vor fi organizate de scoli pana la examenul din august.

Etapa a doua a examenului de bacalaureat are loc in august, iar ministrul Educatiei a spus ca elevii vor fi ajutati pentru a se pregati, in acest sens urmand a fi organizate cursuri.
Promovabilitatea la sesiunea din iulie a examenului de bacalaureat, la nivel national, este de 43,04 la suta, inainte de solutionarea contestatiilor.

In 2011, promovabilitatea la bacalaureat a fost de 44,47 la suta la nivel national, inaintea contestatiilor, iar rezultatele au fost considerate cele mai slabe din ultimele doua decenii, fiind pentru prima data cand in aproape 30 de unitati de invatamant nu a fost niciun promovat.

Sursa: Mediafax