Cultura

”Edmond” și ”Un vis cu mi-s revista” pe scena teatrului Municipal Baia Mare

Doua spectacole sunt programate in acest weekend pe scena teatrului Municipal Baia Mare. Este vorba despre ”Edmond” si ”Un vis cu mi-s revista” .

Sâmbătă 11 noiembrie, de la ora 19.00, sunteți așteptați la spectacolul Edmond , un spectacol  care vorbeste despre cautarea “mai binelui” si depasirea prejudecatilor, despre furie oarba descarcata in gesturi care te pot condamna pe viata, despre acceptarea unei vieti injunghiata de fatalism.

”Nemulțumit de ceea ce se întâmplă cu viața lui, Edmond decide să o ia de la capăt. La tentațiile străzii, răspunde brutal, cu tăișul ascuțit al lamei, din disperare, neînțelegere, frică. În odiseea lui dureroasă, acesta acumulează trăiri și senzații, traversând bordeluri și cluburi de noapte, în care întâlnirile cu ceilalți sunt frustrante și alienante. Într-o lume plină de „morți”, a fi viu e aspirația obsesivă a protagonistului. Un mecanism cinic al destructurării individului, care se lovește de zidurile celorlalți, într-un limbaj penetrant, pe alocuri incomod, ilustrând felii din viața în care trebuie să plătești cu libertatea pentru a putea fi părtaș la bucuriile ei. De fiecare dată când este doborât, Edmond se reîncarcă și o ia de la capăt. Chiar și în închisoare îi mai rămâne o urmă cinică de visare. Speranță?”- spune despre acest spectacol criticul Ana Liliana Ilea

Duminica 12 noiembrie , de la ora 19.00 se joaca ”Un vis cu mi-s revista” . Un spectacol in care dialogurile sunt surprinzatoare , iar replicile scurte  replici scurte, penetrante, ironii subtile. “Scheciurile, semnate de Mihai Maximilian, sunt valorificate teatral prin cameleonismul actorilor într-un spectacol în care varieteul seduce prin interpretările inspirate ale soliștilor vocali, prin valențele coregrafice ale corpului de balet (de la dansul contemporan la french cancan), care sunt exploatate cu meticulozitate într-o compoziție expresivă, iar produsul artistic este unul incitant în ambianța de mare efect. E o aventură revuistică în care singurătatea dispare, iar cavalcada râsului e nemuritoare.”- arata criticul Ana Liliana Ilea.

 

Pretul unui bilet este de 15 lei .

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *