Editorial

EDITORIAL – Țară cu spor negativ, caut bani pentru materiale medicale

Ieri a fost o zi a bucuriei. Azi e timpul să ne întoarcem la realitatea crudă, una în care Spitalul de Urgență Sf. Pantelimon din București sună la 112 pentru a anunța închiderea Secției de Obstetrică Ginecologie și Obstetrică Patologică.

Motivul anunțului? Nu se poate vorbi despre internări când spitalul bucureștean nu mai are bani nici măcar pentru analize. Chiar dacă laboratorul privat anunțase în prealabil că vor înceta să preia analizele – în afara celor de urgență – începând de la 1 decembrie, această situație penibilă pentru o țară aflată în Uniunea Europeană nu a putut fi evitată.

Furia celor care vor “o țară ca afară” a crescut la aflarea veștii că o tânără de 21 de ani a fost nevoită să nască în chinuri groaznice, deși a apelat la cezariană. Medicii de la Sf. Pantelimon nu aveau anestezice bune la dispoziție, așa că i-au administrat xilină –  o substanță cunoscută și ca lidocaină, un anestezic local regăsit cu precădere în cabinetele dentiștilor.

Au avut dreptate politicienii care propagă ideea statului paralel în societatea română. Pe de o parte sunt ei, cei care se înghesuie pe scenă pentru a ne spune aceleași clișee, iar în cealaltă parte suntem noi, cei aflați în pericolul de a ne interna într-un spital lipsit de cele necesare.

Undeva la mijloc e complicitatea corpului medical cu autoritățile. Cele din urmă, procedând în stilul caracteristic, vor să arunce vina în cârca celui destul de curajos să scoată la lumină problemele Spitalului de Urgență Sf. Pantelimon din București.

sursă imagine și informații: tolo.ro

Robert Bandi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *