Editorial

EDITORIAL: Despre primari

În ultimii ani,  configurația s-a schimbat puțin. Mai de mult, erau bogați și săraci. Acum avem oameni buni, oameni răi și primari. Astfel, o parte din șoferii din trecut, au ajuns primari, devenind practic Dumnezeii localităților unde au fost aleși.

Sub lozinca că ei apără interesele localității și ai celor care i-au ales, foarte mulți primari au schimbat partidul precum ciorapii. Pentru unii dintre ei n-a contat doctrina politică, ci doar să rămână la butoanele comunității. Au cheltuit banii publici după după bunul plac, pe trenulețe și garoafe. S-a construit haotic, dar cu aprobare de la primar, tot așa s-a împărțit și terenurile. Și-au angajat copiii și verii pe funcții publice.

Ba mai mult,  anul trecut, Liviu Dragnea le-a dat liber la salarii fără limită, adică să-și facă salarii cât vor mușchii lor și cât îi ține buzunarul. Și uite așa, unii primari acum pot să își justifice pensiunile construite și terenurile cumparate.

E tragic ce se întâmplă, dar cu toate acestea, există și primari responsabili care au pus umărul pentru binele comunității lor. Ca exemple putem dezbate oricât activitatea domnului Ropan din Coroieni, activitatea doamnei Butcure din Cupșeni, și de ce nu, demersurile domnului Giurgiu din Cernești. De Godja din Oncești, nu mai are rost să discutăm. Toți aceștia au tras comunele lor după ei.

Din păcate, elementele lăudabile sunt puține, foarte puține în ce îi privește pe aleșii locali. Și ca să parafrazez spunele unui prieten: „Primarii răi sunt ca ciupercile nebune după ploaie. Vezi câte vrei dar tot degeaba!”

Mai rămâne doar ca primarul să fie precum preotul, adică, odată pus în funcție să fie schimbat doar când iese la pensie!


A.B.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *