Afaceri - Economic

ECONOMIE – Romanii au la dispozitie 1.368 de locuri de munca vacante in Spatiul Economic European

Angajatorii din Spatiul Economic European /SEE/ ofera, prin intermediul retelei EURES Romania, 1.368 de locuri de munca vacante, cele mai multe fiind disponibile in Spania si Germania, informeaza Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca /ANOFM/.

Romanii interesati pot opta pentru Spania, unde angajatorii ofera 801 locuri de munca, dintre care 800 pentru muncitori necalificati in agricultura si un loc pentru un maseur, in timp ce pentru Germania sunt disponibile 236 locuri de munca: 50 de asistenti medicali generalisti, 15 soferi de TIR, 15 comisionari, 15 operatori stivuitori, etc.

In Republica Ceha, angajatorii ofera pentru romani 145 de locuri de munca, dintre care 50 pentru lucratori in productie (asamblarea aparatelor de aer conditionat), 50 operatori, 20 muncitori asamblare etc, iar in Marea Britanie se pot ocupa 67 de locuri de munca, respectiv 30 de asistenti medicali, 20 de ingrijitori persoane/infirmieri, 15 ingrijitori persoane, un tractorist si un vinificator.

Angajatorii din Ungaria ofera 50 de locuri de munca pentru romanii care vor sa lucreze ca operatori la asamblarea panourilor electrice, cei din Suedia au disponibile 35 locuri de munca — 15 vopsitori auto, 10 mecanici auto, 10 tinichigii auto — iar polonezii sunt interesati sa angajeze 23 de romani, respectiv 20 de soferi de camion si 3 lacatusi-sudori.

In Norvegia pot ajunge 8 romani care vor sa lucreze ca si antrenori de gimnastica ritmica, in Belgia sunt doua locuri de munca disponibile pentru infirmieri/asistenti medicali, iar in Austria exista un singur loc de munca pentru un asistent proiect.

Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca pot viziona ofertele precum si informatii suplimentare cu privire la angajatori, domeniu de activitate, conditii de ocupare a posturilor, conditii de munca si salarizare accesand portalul EURES national, www.eures.anofm.ro.

Sursa: Agerpres