Afaceri - Economic

ECONOMIE – Portofoliu imobiliar de 150 de milioane de euro, la actuala editie a Targul National Imobiliar

Mai mult de 30.000 de unitati locative scoase la vanzare sunt prezentate in acest sfarsit de saptamana la Targul National Imobiliar (TNI) care se deschide vineri la Palatul Parlamentului.

Potrivit organizatorilor, la actuala editie a targului participa 120 de companii de profil iar valoarea portofoliului imobiliar al evenimentului se ridica la 150 de milioane de euro.

“Portofoliul expozitiei este variat, cuprinzand oferte de locuinte noi si vechi, spatii comerciale, terenuri din Bucuresti si Ilfov, de pe litoral, Valea Prahovei, dar si din celelalte zone ale tarii. Pretul minim pentru o proprietate ofertata in cadrul evenimentului este de 4.000 de euro pentru un teren intravilan de 780 mp situat in Breaza, iar pretul maxim este de 8,4 milioane de euro pentru un teren de 65.000 mp din Busteni zona Piatra Arsa”, se arata intr-un comunicat al organizatorilor.

Preturile imobilelor din Capitala prezente exclusiv la TNI pornesc de la 17.500 de euro pentru o garsoniera de 25 de mp utili, situata in Sectorul 4 al Capitalei, intre doua artere principale: B-dul Alexandru Obregia (Metalurgiei) si B-dul Constantin Brancoveanu, in ansamblul Family Residence Postalionului si ajung pana la 247.605 euro pentru un apartament de 5 camere, 142 mp utili situat in vecinatatea Complexului Mall din Calea Vitan, in ansamblul de locuinte Vitan Residence 2.

Pe durata celor trei zile de eveniment (25-27 septembrie) vizitatorii TNI au acces la oferte speciale: discounturi in bani, reducerea avansului necesar rezervarii, posibilitatea de a plati in rate direct la dezvoltator, locuri de parcare cadou, vouchere de mobilier in valoare de 2.000 de euro, dar si posibilitatea de a da la schimb locuinta veche pentru o locuinta noua plus diferenta in bani ce poate fi achitata cash sau cu orice tip de credit: imobiliar, ipotecar sau Prima Casa.

Totodata, vizitatorii vor putea beneficia si de consiliere financiara gratuita, buy-back imobiliar si de conferinte pe tema dezvoltarii constructiilor verzi, dar si de prezenta unor institutii financiar—bancare precum: BCR, BRD—GSG si Bancpost.

Nu in ultimul rand, la Pavilionul Green Homes organizat in cadrul Targului National Imobiliar se vor putea afla informatii despre modul de finantare a locuintelor pentru a reduce costurile lunare.

Conform statisticilor BNR, volumul total de credite imobiliare acordate de banci, inclusiv cele Prima Casa, a crescut in prima jumatate a anului 2015 cu un ritm de aproape 100%, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, de la 2 la 4 miliarde de lei. In plus, numarul autorizatiilor de constructie pentru locuinte s-a apreciat in primele sapte luni ale anului cu 3,3% fata de aceeasi perioada a anului anterior, la 22.271, conform datelor transmise de Institutul National de Statistica (INS).

Programul de vizitare al Targului este vineri si sambata, intre orele 10,00 si 19,00, iar duminica de la 10,00 la 16,00. Pretul unui bilet de intrare este 5 lei.

Sursa: Agerpres